Abdominoplastika zatezanje kože na stomaku

 

Abdominoplastika Zatezanje Kože Stomaka
 
    Cilj – rekonstrukcijom donjeg dela prednjeg trbušnog zida uz odstranjenje viška kože i masnog tkiva. Preporučljiva je za odstranjenje kože koja je izmenjena strijama i koja nema tendenciju retrakcije. Istovremeno se vrši, po potrebi i plikacija mišića prednjeg trbušnog zida koja nastaje usled višestrukih trudnoća.

Operativna tehnika – rez se planira suprapubicno i produžava sve do spine iliake superior, potom infra kostalno. Odstranjuje se deo kože koja je u višku i ožiljak je lociran na najnižem delu prednjeg trbušnog zida- french rez. Plikacijom trbušnih mišića sužava se struk i sprečava umbilikalna kila. Ponekad se ukaže potreba za pomeranjem pupka.

Trajanje procedure i anestezija – intervencija traje 3 sata, u opštoj anesteziji.

Oporavak – dve do tri nedelje, konci se skidaju nakon dve nedelje, a preporučuje se nošenje midera.

ABDOMINOPLASTIKA- DERMATOLIPOSKOPIJA

Cilj - rekonstrukvijom donjeg dela prednjeg trbušnog zida uz odstranjenje viška koze i masnog tkiva. Preporučljiva je za odstranjenje kože koja je izmenjena strijama i koja nema tendenciju retrakcije. Istovremeno se vrši, po potrebi i plikacija mišića prednjeg trbušnog zida koja nastaje usled višestrukih trudnoća.

Operativna tehnika - rez se planira suprapubično i produžava sve do spine iliake superior, potom infra kostalno. Odstranjuje se deo kože koja je u višku i ožiljak je lociran na najnižem delu prednjeg trbušnog zida - french rez. Plikacijom trbušnim mišiča sužava se struk i sprečava umbilikalna kila. Ponekad se ukaže potreba za pomeranje pupka.

Trajanje procedure i anestezija - intervencija traje 3 sata, u opštoj anesteziji

Oporavak - dve do tri nedelje, konci se skidaju nakon dve nedelje, mider se preporučuje

 

LIPOSUKCIJA

Cilj - uklanjanje viška masnog tkiva iz regija kod kojih postoji tendencija retrakcija kože.

Tehnika rada i anestezija - nakon detaljne preoperativne pripreme veoma je važno markirati regije rada u dogovoru sa pacijentom. Na prikrivenim mestima naprave se incizije kože (5 mm) i nakon instilacije fiziološkog rastvora, adrenalina učini se usisavanje dubokog masnog tkiva. Ožiljci vremenom postaju neprimetni. Procedura se radi u lokalnoj ili opštoj anesteziji.

Oporavak - kompresivni zavoj i specijalni flasteri se nose 5 dana, a mogu i duže u dogovoru sa hirurgom. U bolnici se ostaje jedan dan nakon intervencije, a povratak normalnim aktivnostima 5-10 dana.

Regije koje se najčešće tretiraju su bedra, stomak, spoljna strana butina, kolena , ruke, podvaljak

Cena: 2500 eur

POVEĆANJE GRUDI UGRADNJOM IMPLANTATA