Hirurška kompletna rekonstrukcija lica

 

Povećanje volumena usana jagodica

  
 
    Cilj – Poboljšanje kontura, povećanje volumena i korekcija asimetrije

Operativna tehnika – Usne se mogu povećati sopstvenim tkivom (masno tkivo, dermis, deo mišića ili tetive) ili ubrizgavanjem sintetskih materijala (kolagen, poliakrilamid, hijaluronska kiselina itd).

Trajanje procedure i anestezija – Povećanje usana sopstvenim tkivom izvodi se u lokalnoj anesteziji i traje 20-30 min. Ubrizgavanje sintetskih materijala anestezija nije neophodna.

Sintetski materijali u najčešćoj upotrebi – TEOSYAL, TEOSIAL KISS

TEOSYAL – prirodna supstanica u obliku gela koja je biokompatibilna, ne imunogena, 100% neživotinjskog porekla, ne-alergijska. Reč je o preparatu koji je biorazgradiv, sa progresivnom absorpcijom u koži. Pokazuje veliku viskoznost, održava elastičnost kože i pokazuje veliku stabilnost pri ubrizgavanju.

TEOSIAL KISS – reoblikuje usne, daje im volumen i briše linije oko usana.      

BOCCA NITI – novi pristup povećanja volumena usana aplikacijom bodljikavih mezo niti. Efekat je trajan i veoma uspešan.

Oporavak – pacijent je slobodan odmah nakon intervencije. Moguća pojava prolaznih hematoma i blagi otok.

 

OPERACIJA OČNIH KAPAKA – BLEPHAROPLASTICA

Cilj - uklanjanje viška opuštene kože i masnog tkiva gornjih i donjih očnih kapaka, odnosno korekcija podočnjaka. Može se vršiti korekcija gornjih i donjih kapaka istovremeneno ili kao odvojeni postupci.

Operativna tehnika - po prethodno dobro isplaniranom crtežu eliptično se odstrani višak kože i masnog tkiva gornjeg kapka sa ožiljkom u prevoju kapka. Rez za donji kapak se nalazi uz trepavice, a ukoliko nema viška kože pristup je kroz konjuktivu tj. sa unutrašnje strane kapka bez spoljašnjeg ožiljka.

Trajanje procedure i anestezija - lokalna anestezija ili opšta po izboru pacijenta, u trajanju od 30 min. Za gornje i 45 min za donje kapke.

Oporavak - 24 časa nakon operacije neophodno je stavljanje hladnih obloga. Konac se uklanja za 6-7 dana.

Retke komplikacije - otoci kapaka i podlivi sa hematomima u trajanju od 5-7 dana.

Cena: 5000 eur

POVEĆANJE GRUDI UGRADNJOM IMPLANTATA