Izbor pravih namirnica u borbi protiv starenjaHijaluronska kiselina je sastavni deo našeg organizma. Stvara se različitim procesima sinteze i ulazi u  sastav vezivnog tkiva zajedno sa kolagenom i elastinom. Uloga hijalurona je u vezivanje vode, hidrataciji kože kao i  zatezanju koože. Do 25 godine proces sinteze i razgradnje je srazmeran, a nakon 25 godine on raste u korist razgradnje ovih elemenata, što dovodi do gubitka tonusa i pojave prvih bora.

Osim neinvazivnih i invazinjih hiruških procedura ovaj proces može se odložiti i usporiti upotrebom izvesnih namirnica i pravinim životnim navikama.

Preporučuje se konzumiranje sledećih antiaging namirnica:

- Hrana bogata hijaluronskom kiselinom su namirnice  životinjskog porekla (kožica, hraskavica, zglobovi), pa su supe i čorbe od ovih namirnica korisne za konzumiranje.

- Vitamin C neophodan nutritijent za sintezu kolagena. Možete ga koristiti kao vitamin iz hrane (paprika, kupus, karfiol, citrusi) ili kao suplement.

- Magnezijum je neophodan za stvaranje hijaluronske kiseline, a nalazi se u zelenom povrću, koje je bogato hlorofilom (spanać, brokoli, grašak), kao i jabukama, bananama, kruškama i jagodama.

- Cink se nalazi u semenu bundeve, krompiru i kikirikiju. Osim uloge u sintezi hijalurona, kolagena i elastina, jača imunološku odbranu organizma i kože, pa je bitan faktor u borbi protiv alergija, zarastanju rana, jačanju otpornsti kože na bakterijske i virusne infekcije.