Gracia Medika

Hirurška Korekcija Nosa Rinoplastika

 

Hirurška korekcija nosa

Hirurška korekcija nosa rinoplastika

Plastična operacija nosa je vrlo česta kod osoba od 18 do 25 godine života i podjednako se operišu i muškarci i žene. Plastični hirurzi obično preporučuju da se ne izvodi korekcija nosa pre 18 godina zbog toga što do puberteta još nije završen rast nosa. Ukoliko ste dobrog opšteg zdravlja nema gornje starostne granice za ovu vrstu operacije.

Rinoplastika (estetska operacija nosa) se ponekad izvodi zajedno sa liftingom lica ili drugim operacijama podmlađivanja da bi se korigovao proces starenja nosa kao što je spuštanje vrha nosa. Ukoliko imate probleme sa disanjem vezane sa devijaciju nosnog septuma taj problem se može korigovati u isto vreme kad i korekcija nosa.

Cilj – Promena veličine i oblika nosa (izražen greben nosa- grba, predugačak nos, preširok nos, baburasti ili asimetričan vrh, sedlast nos), kao i korekcija eventualnih poremećaja disanja tj devijacija septuma.

Operativna tehnika – korekciji se pristupa preko rezova unutar nozdrva tako da ne postoji spoljašnji vidljiv ožiljak. Postupak se zasniva na menjanju oblika i položaja hrskavica i kostiju nosa. Po završenoj intervenciji u nosne hodnike  plasiraju se kompresivni tamponi, a na nos spolja maska koja se uklanja nakon sedam dana.

Trajanje procedure i anestezija – trajanje oko 45 min. do 2 časa i obavlja se u opštoj anesteziji ili u lokalnoj  sa intravenskom sedacijom.

Oporavak - do uklanjanja tampona 4 dan a- pacijent diše na usta, a do skidanja maske povlači se i otok.

Hirurška Korekcija Nosa RinoplastikaZa sve informacije:

Moguće uplate iz inostranstva putem platnih kartica

Akcija Popusti
Pozovite