Gracia Medika

Prof dr Tomislav Marenović Anesteziolog

 

Prof dr Tomislav Marenović Anesteziolog

 

doktor tomislav marenovic

Rođen je 24.marta 1936.godine u selu Vitkovac kod Kraljeva. Medicinski fakultet u Beogradu je zavrsio 1961.godine. Posle završene škole rezervnih oficira i obaveznog lekarskog staza, zapoceo je specijalizaciju iz anesteziologije i reanimacije na Vojno medicinskog akademiji u Beogradu.

Specijalisticki ispit polozio je 1966 godine.Usavrsavao se 6 meseci,kao stipendista Svetske zdravstvene organizacije u Velikoj Britaniji u „Hamer Smith Hospital“ u Londonu. Takođe se usavršavao tokom 1972,1973,1978 godine u Sjedninjenim Američkim Drzavama u Texas Heart institute i  „Methodist Hospital# , sa najvećim svetski stručnjacima iz oblasti kardiohirurgije i anesteziologije.

Načelnik klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju Vojno medicinske akademije bio je od 1975 godine do penzionisanja 2002 godine.

Za vreme njegovog načelstva Klinika za anesteziologiju i intenzivnu terapiju nekoliko puta je proglašena za najbolju organizacionu jedinicu u pogledu organizacije,lečenja, nastave i naučnoistrazivačkog rada.

Na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu izabran je 1968 godine za asistenta na predmetu Anesteziologija, 1982 za docenta, a 1987 za profesora.

Prof dr Tomislav Marenović je bio predsednik udruženja anesteziologa Jugoslavije i predsednik sekcije anesteziologa Srbije.

Član je Evropske anesteziološke akademije i redovni član Akademije medicinskih nauka SLD-a. Kao predstavnik Jugoslavije bio je član Borda kardiovaskularnih anesteziologa Evrope. Ćlan je Evropskog udruženja za šok i9 Evropskog udruženja za vantelesni krvotok.

 

 

 

Pozovite