Gracia Medika

Hirurški Face Lifting Podizanje i Zatezanje

 

Hirurški face lifting

 
LIFTIN LICA U 8 TAČAKA


Da li biste voleli mlađi, ali jednako prirodan izgled lica ?

Primećujete da Vaša koža počinje da se menja, gubi na volumenu, izgledate umorno.

Nekada se ovakav izgled tretirao isključivo hirurškim liftingom, ali je napredak savremene estetske medicine i farmakologije doveo do usavršavanja novih neinvazivnih lifting procedura.


Jedna od takvih procedura je i tzv Liquid facelift ili lifting lica u 8 tačaka. Procedura podrazumeva primenu hijaluronskih dermalnih filera, koji se aplikuju po MD kodovima. Tehnika korišćenja ovih kodova uključuje pažljivo planiranje,posmatranje i analizu lica pacijenta, kako tokom mirovanja tako i tokom aktivnog pokretanja mimičnih mišića. Na osnovu ove procene, dobiće se ,, mapa „ određenih mesta, u okviru kojih će se pristupiti aplikaciji hijaluronskih filera pri čemu su rezultati ovakvih procedura su trenutni.Kome je namenjena korekcija lica u 8 tačaka ?

Liquid facelift je procedura namenjna onim osobama koje počinju da primećuju prve znake opuštene kože, najčešće oko 35 godine. Pravovremenom i adekvatnom aplikacijom hijaluronskih filera, u okviru projektovanih MD kodova, sa minimalnom količinom preparata ciljaju se klučna područja, kako bi se stvorio prirodan zategnut izled bez mnog nelagodnosti.


MD kodovi ili 8 strateški važnih tačaka podrazumevaju:


- Jagodične kosti, koje ujedno osim jedrine u srednjem masivu lica, popravljaju i izgled nazolabijalnih bora
- Suzni kanal, čijom korekcijom u srednjoj trećini lica, korigujemo umoran izgled udubljenja ispod očiju.
- Nazolabijalne bore, koje se sa goduinama sve više produbljuju, pa se dodavanje izvesne količine filera dobija na mlađem izgledu
- Uglovi usana, koji sa godinama počinju da ,,padaju“, što će licu dati tužan izgled, pa davanjem potpore ovom delu lica vraćamo prirodan,srećan izgled.
- Donja vilična linija, čijom korekcijom popravljamo tonus ne samo ove regije, već i ,,podbradka“ i vrata
- Ugao donje vilične kosti, čijom korekcijom licu i vratu vraćamo zategnut mladalački izgled
- Volumen obraza

Facelifting

Cilj – podizanje i zatezanje opuštenih tkiva lica i vrata, kao i volumetrijsko podmlađivanje. Lifting često treba kombinovati sa korekcijom očnih kapaka, liposkulpturom lica  ili površnim pilingom.

Vrste – u zavisnosti od potreba svakog pacijenta individualno, moguće je raditi parcijalni fejslifting samo gornjeg, srednjeg, ili donjeg dela lica i vrata ili sve zajedno. U zavisnosti od stanja kože i podkožnih mišića moguće je raditi površni lifting i otklanjanje viška kože, potom SMAS lifting, supperiostalni lifting pri kome se zatezanje vrši ispod periosta.

MIDFACE LIFT – zatezanje srednjeg dela lica i preporučuje se mladim osobama. RHYDIDECTOMIA – zatezanje donje dve trećine lica vrata.

Rezovi se prave duž linija kose na slepočnicama i produžavaju neposredno ispred ušne školjke, ispod resice pa iza uva. Nakon toga se koža lica oslobodi uz odstranjivanje njenog viška. Podkožne strukture se zategnu.

Trajanje procedure i anestezija - lokalna ili opšta anestezija u zavisnosti od želje pacijenta i traje 2-4 sata.


Oporavak - uklanjanje zavoja i drena nakon 1-2 sata, dok se konci skidaju između 7 i 10 dana.


Retke komplikacije – otok i krvni podlivi se povlače nakon sedam dana, prolazna utrnulost kože, hipertrofični ožiljci iza ušne školjke.


PODIZANJE OBRVA

Cilj - podizanje spuštenih obrva celom dužinom ili samo njihovog spoljašnjeg dela.

Operativna tehnika - u slučaju podizanja obrva celom dužinom učine se tri manja uboda na koži gornje ivice obrva odakle se povlače tanki konci ispod kože čela do kosmatog dela glave i tu fiksiraju. Kod podizanja samo spoljašnjeg dela obrva učini se samo jedan manji ubod na koži.

Trajanje operacije i anestezija - lokalna anestestezija u trajanju od oko 30 min.

Oporavak - izbegavati mimiku čela nekoliko dana, a povratak na normalne aktivnosti sledečeg dana.

 

ČEONI LIFTING

Cilj - podizanje i zatezanje viška kože čela. Korekcija dugačkih horizontalnih i vertikalnih bora na čelu ,izmedju obrva, kao i podizanje bora.

Operativna tehnika-rezom kože u kosmatom delu odigne se koža čela i ekcidira po potrebi. Ožilak je sakriven u kosi.

Trajanje operacioje i anestezija- lokalna ili opšta anestezija u trajanje od oko 1 čas.

Oporavak - povratak na normalne aktivnosti nakon 2-3 dana, dok se konci otklanjaju izmedju 10 i 15 dana.

Retke komplikacije - blagi otok i krvni podlivi na čelu prolaznog karaktera.

Hirurški Face Lifting

Hirurški Face Lifting Podizanje i ZatezanjeZa sve informacije:

Moguće uplate iz inostranstva putem platnih kartica

Akcija Popusti
Pozovite