Gracia Medika

Liposukcija Smanjenje Masnih Jastučića

 

Liposukcija  - smanjenje masnih jastučića

Liposukcija Smanjenje Masnih Jastučića

Sigurni smo da ne postoji osoba na ovoj planeti, savršenog izgleda koja ne bi promenila nešto na sebi. Iako vodimo računa o svakodnevnoj pravilnoj ishrani, unosimo maksimalno vode u organizam, pa i treniramo kako bismo bili u kondiciji ili kako bismo korigovali figuru – problemi se javljaju. Ne mogu da nam pomognu ni akupunkturne metode kao ni masaže ili skupi kozmetički proizvodi.

Uvek se pronađe određeni deo tela koji nam je problematičan i gde se nagomilane masne naslage jednostavno ne mogu ukloniti prirodnim putem. Upravo u tim slučajevima jedina opcija jeste estetska hirurgija koja će pružiti brzo oblikovanje i zatezanje tela.


Šta je liposukcija?

Liposukcija je prepoznata kao jedna od najčešćih i najpopularnijih hiruških intervencija koje mogu da nam pomognu za fino oblikovanje i zatezanje tela. Ona dolazi baš u onom trenutku kada zakažu sve dijete koje ste primenjivali, a sa njom se možete osloboditi masnih naslaga i sa stomaka, sa bokova, zadnjice, nadlaktice, podlaktice – bukvalno svih delova tela.


Smanjenje Masnih Jastučića predstavlja savršeno rešenje

Ova metoda idealna je i za sve one koji žele da na brz način, bez mnogo truda i energije postignu oblikovano i zategnuto telo po svojim merilima.

Liposukcija vam može pružiti sigurnu metodu da dobijete izgled kakav ste oduvek želeli.


Kome je potreban tretman?

U estetskoj hirurgiji postoje različiti tretmani za uklanjanje masnih naslaga, ali jako je bitno na početku znati da liposukcijom se neće rešiti problem gojaznosti odnosno prekomerne težine.

Liposukcija je, kao rešenje, idealna za osobe koje imaju stabilnu kilažu ali su na pojedinim delovima tela uočljive masne naslage te žele preoblikovanje kao i zatezanje tela hiruškim putem.

Uglavnom se liposukcija radi na butinama, bedrima, kukovima, zadnjici, kolenima, nadlaktici, člancima na nogama, stomaku, potkolenici, leđima, ali generalno je ovim putem moguće izvršiti isisavanje masnih naslaga i na ostalim delovima tela.


Na kojim regijama je moguće uraditi operaciju?

Ograničenja u smislu regija na kojima je moguće uraditi liposukciju ne postoje, ali ono što je ograničeno jeste količina masnih naslaga koje mogu da se uklone. Ova količina iznosi 5 kilograma, a liposukcija se može na primer koristiti za smanjenje grudi, ali se ne njome ne možete rešiti strija, celulita, opuštene kože ili nekih drugih defromiteta na koži.

Hirurgija iz oblasti estetike za ovakvu vrstu problema pruža drugačije tretmane, dok se liposukcija koristi isključivo za blago korigovanje i zatezanje tela kako muškaraca tako i žena.

Bitno je da pre nego što se odlučite da uradite liposukciju proverite svoje opšte zdravstveno stanje koje je potrebno da bude dobro, ali i da telesna masa bude stabilna. Nekako idealan kandidat za liposukciju jeste osoba koja ima od 5 do 10 kilograma viška, koja je stara između 25 i 45 godina jer je tada koža još uvek elastična pa ima i najbolje mogućnosti za oporavak pa je ujedno i zatezanje tela efikasnije.

Ukoliko ste planirali da uz liposukciju odradite još neki zahvat kao što je povećanje usana, jagodica, zatezanje stomaka, zadnjice, povećanje grudi ili podmlađivanje lica ne brinite jer sve to možete kombinovati.

Na primer, naše masno tkivo bogato je faktorima rasta i matičnim ćelijama te predstavlja idealan materijal za lifting lica, otklanjanje bora, kao i za popunjavanje određenih delova tela na kojima je to potrebno a u cilju skladnog i savršenog izgleda.


Kako se radi intervencija?

Ova metoda spava u minimalno invazivne procedure, s obzirom da se u toku samog hiruškog postupka prave male ubodne rupice na koži kroz koje se uvlače kanile. Kanile su šuplje cevčice koje predstavljaju posebne instrumente čija je uloga da vade potkožno masno tkivo.

Veličina i oblik kanila varira, kreću se od 2 do 6 milimetara, te se i na taj način ravnomerno izvlači sva neophodna mast iz različitih slojeva kože pacijenta. Prethodnom infiltracijom odnosno ubacivanjem fiziološkog rastvora sa adrenalinom može biti olakšana u velikoj meri.

Liposukcija može trajati od jednog do pet sati, a sve u zavisnosti od regije koju je potrebno obuhvatiti. Uglavnom se ova hiruška intervencija radi u opštoj anesteziji, ali sve to zavisi od različitih faktora. Liposukcija Smanjenje Masnih Jastučića


Oporavak nakon liposukcije

Nakon ove intervencije potrebno je da pacijent bar tri nedelje nosi steznik tačnije mider koji ima ogromnu ulogu u skupljanju viška kože, te je i jako bitan za zatezanje tela. Svakodnevne aktivnosti i rituale koje pacijent ima moći će da obavlja nakon 5 do 7 dana, ali sve ovo zavisi od mnogih faktora: starosti, životnih aktivnosti, opšteg zdravstvenog stanja.

U svakoj grani medicine je bitno, a naročito u oblasti estetske hirurgije i kada se radi liposukcija da se pacijent drži saveta lekara pre i nakon operacije kako bi sve to lakše i podneo, brže se oporavio i komplikaciju sveo na minimum.


Komplikacije nakon liposukcije

Nakon što se pacijent probudi iz anestezije, svi delovi tela koji su tokom liposukcije tretirani su izlepljeni flasterima kako bi se površni deo kože pritisnuo ka dubljem da ne bi bilo kasnije viseće kože. Takođe, nosi se kompresivni pojas ili pantalone oko tri nedelje, a pacijent uglavnom u bolnici ostaje jednu noć kako bi se pratila situacija.

Nakon nedelju dana od operacije skidaju se konci, dok u međuvremenu pacijent dolazi na previjanje, a tuširanje je moguće od trećeg dana.

Savet je i da se pacijentima nakon liposukcije radi limfna drenaža ili masaža nakon intervencije u trajanju od 4 do 6 nedelja kako bi se izbacio sav višak tečnosti, ali i ujednačio tonus kože.

Kao i kod svake hiruške intervencije moguće su određene komplikacije. Liposukcija nosi rizik od anestezioloških komplikacija, a tu su i sve one koje su direktno vezane za samu operaciju. Na primer neke od ranih komplikacija mogu da budu: bol, nastanak hematoma ili krvnog ugruška, otok, krvarenje, infekcija ili gubitak osećaja na koži. Od kasnijih komplikacija prepoznaju se loš izgled ili pozicija ožiljka, produženi bol, neravnine pa i loš estetski rezultat.


Da li su liposukcijom trajno uklonjene masti

S obzirom na to da su masne ćelije normalan deo naših tkiva one se nikada ne mogu trajno ukloniti. Metoda kao što je liposukcija može ukloniti određenu akumulaciju tog masnog tkiva, ali ukoliko pacijent nastavi sa lošom ishranom, neredovnom fizičkom aktivnošću i dobijanju kilograma onda će se i depoi masti vratiti.


Koliko kilograma a koliko masti se gubi liposukcijom?

Ne gubi se mnogo u kilaži liposukcijom, zavisno naravno od količine masnog tkiva koje je izvađeno. Uglavnom se kod pacijenata gubi između 1 i 33 kilograma, a odmah nakon intervencije pacijent može to biti u težini zbog otoka koji nastaje, ali se drenažom kao i adekvatnom masažom taj višak gubi.

Kada je u pitanju gubljenje masti, nije preporuka da se liposukcijom izvuče više od 2% ukupne mase pacijenata. Uglavnom neki maksimum koji se izvuče je oko 4 do 5 litara masti.

Kada je u pitanju gubitak kilograma pre ili posle liposukcije, najbolje je da o tome odluči pacijent. Svakako bi za liposukciju bilo idealno da vi budete što bliže idealnoj (željenoj) težini, i onda da samo uklonite višak masnog tkiva. Ipak neki pacijenti prvo urade liposukciju pa tek onda dobiju motivaciju da izgube i višak kilograma.
U kojim godinama je moguće uraditi liposukciju?

Praksa pokazuje da je liposukciju moguće uraditi u bilo kojim godinama života, ali statistika pokazuje da se najbolji rezultat na koži može dobiti ukoliko je ona dovoljno elastična kako bi se dobila glatka kontura nakon njenog uklanjanja.
U situaciji kada je koža neelastična, naročito kod starijih pacijenata, ona ne može da se zategne dobro i tada je neophodna i procedura zatezanja (zatezanje stomaka, abdominoplastika, lifting butina takođe).

Liposukcija je poslednjih godina popularna kod muškaraca naročito za eliminaciju masnog tkiva oko struka, a s obzirom na to da se ovom operacijom oblikuje telo i mnoge ugledne ličnosti je često praktikuju.


Rezultati liposukcije su trajni

Ukoliko nakon izvršene liposukcije budete disciplinovani i održavate postoperativnu disciplinu i rezultati same intervencije će biti trajni. Na primer, ukoliko dobijete na težini masno tkivo će se akumulirati podjednako, a ne samo u regijama koje su ranije bile problematične.

Bitno je da se nakon operacije redovno javljate svom lekaru na kontrole radi daljeg praćenja opšteg stanja. Liposukcija Smanjenje Masnih Jastučića


Liposukcija je postala jedna od najpopularnijih hirurško – kozmetičkih proceduraZa sve informacije:

Moguće uplate iz inostranstva putem platnih kartica

Akcija Popusti
Pozovite