Gracia Medika

Operacija Kapaka - Blefaroplastika

 

Operacija kapaka gornjih i donjih

 

BLEFAROPLASTIKA - OPERACIJA KAPAKABlefaroplastika (zatezanje očnih kapaka) je jedna od često primenjivanih operativnih metoda u estetskoj hirurgiji. Razlog popularnosti ovog zahvata su odlični rezultati kojima se postiže osvežen, mlađi izgled osobe, pogled postaje „otvoren“ i eliminišu se bore koje nastaju tokom procesa starenja.

Smanjena elastičnost vezivnog tkiva na gornjim kapcima dovodi do nastanka „viška“ kože, koji povlači uglove očiju na dole, što osobu čini znatno starijom u odnosu na godine koje ima.

Blefaroplastika se može raditi pojedinačno - na gornjim ili donjim očnim kapcima ili kompletno (gornji i donji očni kapci). Može se obavljati kao samostalna intervencija ili zajedno sa face liftingom.

Operacija Kapaka

KOJE SU NAJČEŠĆE INDIKACIJE ZA BLEFAROPLASTIKU?

- višak kože na kapcima
- bore oko očiju
- višak masnog tkiva (masni jastučići)
- izraženi, tamni podočnjaci


U KOJIM GODINAMA  SE PREPORUČUJE OVA VRSTA OPERACIJE?

Statistički je kroz praksu je utvrđeno da su oba pola skoro jednako zastupljena.

U zavisnosti od težine problema koje treba rešavati, može se raditi i kod mladih osoba koje imaju spuštene kapke i izražene podočnjake.


PREOPERATIVNA PRIPREMA PACIJENTA

Pre izvođenja operacije hirurg uzima anamnezu pacijenta i obavlja klinički pregled.
Na osnovu pregleda lekar procenjuje koja metoda je najbolja za svakog pacijenta pojedinačno.


KOLIKO DUGO TRAJE HIRURŠKA PROCEDURA?

Procedura u prosečno traje oko sat vremena, u zavisnosti da li se radi kompletna blefaroplastika ili samo gornji ili donji kapci.


KOJA VRSTA ANESTEZIJE SE PRIMENJUJE?

Operacija kapaka se obavlja u lokalnoj anesteziji ili kombinovano sa neuroleptanalgezijom.
Intervencija se radi ambulantno.


OPIS PROCEDURE UKRATKO

Obavljanje ove intervencije zahteva pažljivo i precizno merenje. Svako odstupanje (previše ili premalo) u smislu odstranjivanja može napraviti loš rezultat ili da dovede do komplikacija. Zato je veoma važno iskustvo lekara. Na kapcima se pravi rez i uklanja se višak kože i masni jastučići. Ožiljci od operacije su gotovo neprimetni ukoliko se ušivanje radi pažljivo.


KOJE SU MOGUĆE KOMPLIKACIJE?

Komplikacije se retko javljaju, a ukoliko do njih dođe najčešće su to otoci sa modricama - koji se povlače posle nekoliko dana, infekcija i ožiljci koji su vidljivi.


PERIOD OPORAVKA

Posle operacije se stavljuju hladne obloge kako bi se smanjili otoci.
Konci se skidaju 4-7 dana posle zahvata.
Posle nekoliko dana pacijent može obavljati svoje uobičajene aktivnosti.
Preporuka je da se koristi krema protiv ožiljaka.

Hirurška Korekcija Kapaka Gornjih i Donjih BlefaroplastikaHirurška korekcija očnih kapaka

Prve bore na našem licu uglavnom se javljaju u predelu očnih kapaka, koža je u ovim delovima lica veoma tanka i vrlo brzo u procesu starenja gubi svoju elastičnost. Već u srednjim godinama kod mnogih osoba se u ovom području formiraju nabori, a to naravno doprinosi još više starijem izgledu. Estetika je uglavnom najčešći razlog zbog koga su osobe spremne da se podvrgnu hirurškoj korekciji očnih kapaka. To je veoma popularna intervencija koja dosta doprinosi podmlađivanju celokupnog lica. Nakon operacija osoba, pored toga što će izgledati znatno mlađe, moći će da povrati samopouzdanje i da veselo i sigurno korača kroz dalje etape svog života. Kao i kod svake druge hirurške intervencije i u ovoj je jako važno da sarađujete sa stručnjacima koji će na potpuno profesionalan i bezbedan način moći da preoblikuju vaš celokupni izgled lica. Poliklinika Gracia Medika u Beogradu vremenom je na svojoj lokaciji okupila grupu vrsnih stručnjaka iz raznih oblasti medicine. U skladu sa medicinskim stanjem i zahtevima pacijenata pružaju medicinske usluge iz gotovo svih specijalnosti i grana medicine, zbog toga šo im je zdravlje i bezbednost svojih pacijenata uvek na prvom mestu. Sertifikovana i inovativna oprema je još jedan od razloga zbog koga biste hiruršku operaciju očnih kapaka, ali i mnoge druge preglede i zahvate trebalo da uradite upravo kod njih.

Blefaroplastika


Prednosti korekcije

Glavni cilj ovog zahvata je svakako uklanjanje viška kože i masnog tkiva gornjih i donjih očnih kapaka, odnosno korekcija podočnjaka. Takođe u skladu sa stručnim timom možete se posavetovati da li je bolje u isto vreme izvoditi korekcije i gornjih i donjih kapaka ili je možda bolje te zahvate raditi odvojeno. Operacija se vrši po prethodno veoma dobro isplaniranom crtežu kada se eliptično treba odstraniti višak kože i masnog tkiva gornjeg kapka sa ožiljkom u prevoju kapka. Rez za donji kapak nalazi se uz trepavice, a ukoliko nema viška kože pristupa se uz konjunktivnu, odnosno unutrašnju stranu kapka bez spoljnjeg ožiljka. Opisana procedura bi obično trebalo da traje otprilike 30 minuta za gornje kapke i oko 45 minuta za donje kapke. Vrši se u lokalnoj anesteziji. Nakon operacije neophodno je na područije kapaka stavljati hladne obloge i to isključivo prvih 24h posle operacije, a konci se uklanjaju po dogovoru, ali obično za 6 do 7 dana. Pri operaciji očnih kapaka u profesionalnim poliklinikama i stručnim osobljem retko kada dolazi do komplikacija pri izvođenju ovakvih zahvata. Može doći do otoka i podliva sa hematomima ali oni traju samo 5 do 7 dana. Rezultati nakon hirurške operacije očnih kapaka traju dosta dugo, ali na trajanje rezultata mogu uticati i ponašanje i životni stil pojedinca. Iako se obično misli da ovom tipu zahvata uglavnom podležu ljudi u srednjim godinama, zapravo u praksi je primećeno da ne postoji idealno doba života za obavljanje ovakvih korekcija. Nastajanje bora i opuštanje očnih kapaka zavisi od različitih životnih stilova. Faktori koji mogu ubrzati ove procese su izlaganje suncu ili životne navike poput nedostatka sna, konzumiranja alkohola, pušenja i slične aktivnosti koje se negativno oslikavaju na kožu pojedinca. Čim pacijent primeti prve probleme sa kapcima, i ukoliko mu ti problemi otežavaju normlano životno funkcionisanje, može se smatrati da je pravo vreme za hiruršku korekciju.Hirurška intervencija u poliklnici Gracia Medika

Hirurška operacija gornjih i donjih očnih kapaka u poliklinici Gracia Medika iznosi između 500 i 800 evra, a svoj pregled i prve konsultacije možete zakazati pozivom ili posetom poliklinike. Nalaze se u Beogradu na adresi Koče Popovića 7. Radnim danima vrata poliklinike su pacijentima otvorena od 8h do 21h, a radno vreme subotom je od 9h do 15h. Ljubazno osoblje će vas sačekati i biće spremni da odgovore na sva vaša pitanja i reše sve vaše nedoumice u vezi sa pregledom i zahvatom koji izvršavaju. Nude širok dijapazon usluga pa pored hirurše korekcije očnih kapaka kod njih možete zakazati i ostale zahvate iz oblasti hirurgije, ali i iz ostalih oblasti medicine poput: ginekologije, fizikalne medicine i rehabilitacije, ultrazvučne dijagnostike, specijalističke preglede, estetsku medicinu ili možete zakazati sistematske preglede za svoju firmu. Njihovi pacijenti isključivo moraju biti odrasle osobe, odnosno pacijenti stariji od 18 godina. Detalje oko svih njihovih usluga možete naći na njihovoj stranici.


 
Profesionalni tim poliklinike izlazi u susret pacijentima i svim njihovim medicinskim potrebama i rado brinu o njihovom zdravlju. 

Hirurška Korekcija Kapaka Gornjih i Donjih Blefaroplastika

Transkonjuktivalna blefaroplastika
Procedure korekcija očnih kapaka

 

 Za sve informacije:

Moguće uplate iz inostranstva putem platnih kartica
Hirurški Pregledi Akcije
Pozovite