Gracia Medika

Podizanje Grudi bez Implantata

 

Podizanje grudi bez implantata - smanjenje, podizanje

Prirodni načini korekcije grudi

U moderdnom društvu, veličina grudi predstavlja jedno od merila fizičke privlačnosti širom sveta. Ovaj koncept poimanja ženske lepote može dovesti do nezadovoljstva kod žena svojim izgledom i veličinom dojki. Stoga se, neretko, žene različitog starosnog doba odlučuju za korekciju svojih grudi, uz želju da one postanu veće, čvršće i zategnutije. Međutim, to je samo jedan od razloga zašto se korekcija grudi sve češće obavlja. 


Razlozi za korekciju grudi

Na prvom mestu, spomenuli smo nezadovoljstvo izgledom grudi, što može dovesti do niskog samopouzdanja. Podizanje grudi i ugradnja implantanta pomaže povećanju osećaja atraktivnosti žene. To ne mora nužno da bude povezano sa ličnim nezadovoljstvom. Neretko postoje i objektivni razlozi zbog kojih je poželjno povećati ili smanjiti grudi. Pored ličnog nezadovoljstva veličinom dojki, može se desiti da su one nesrazmerne veličine u odnosu na ostatak vašeg tela. Bilo da su premale ili prevelike, grudi bi trebalo da se uklapaju u širinu vaših ramena, kukova i stomaka. Sledeći razlog koji je veoma učestao je različita veličina dojki. Ovo je veoma česta pojava kod mnogih žena, i može biti manje ili više izražena. Zbog toga se veliki broj žena oseća veoma nesigurno u vezi svog tela, pa je korekcija grudi poželjna. I još jedan od većih, ali često zanemarenih razloga za korekciju grudi je njihova promena koja se desi nakon porođaja. Usled promene telesne težine i izmene u hormonima, zatim dojenja, dojke mogu postati opuštene i manje nego što su bile. Sve ovo su razlozi koji će pokrenuti mnoge žene da pretražuju internet u potrazi za rešenjem. Stoga ćemo se mi potruditi da vam damo potrebne odgovore. 


Povećanje ili korekcija grudi?

Često se u situaciji kada želimo da izmenimo naše grudi, zapitamo, da li želimo da povećamo ili korigujemo grudi? I šta ta dva termina zapravo podrazumevaju? 

Ukoliko jednostavno niste zadovoljni veličinom svojih grudi, biće potrebno da ugradite implantate. Ono što je neophodno da znate je da u dogovoru sa svojim hirurgom možete pronaći veličinu i oblik implantata koji će ispuniti sve vaše zahteve i biti u skladu sa ostatkom vašeg tela. Nakon obavljanja svih potrebnih analiza, bićete spremni za operaciju koja će uvećati vaše grudi. Dobra vest je da, ukoliko nakon operacije ipak poželite da vratite svoje grudi u pređašnje stanje, moći ćete da se podvrgnete zahvatu uklanjanja implantata.

Korekcija grudi zahvat je koji je popularan među ženama koje ne žele veće grudi, već samo dojke koje će biti drugačijeg oblika. Odličan primer žena za koje je ovaj metod poželjan su dojilje. Nakon porođaja i dojenja, ženske grudi će se bez sumnje izmeniti. Iako tokom trudnoće one postaju veće, kada dobijete dete, situacija se drastično menja. Dojke postaju manje i opuštene, što može biti veliki problem za mnoge majke. Takođe, ovo je dobar izbor za starije dame, koje žele da održe vitalnost i zategnutost svojih grudi. U okviru ovog procesa možete smanjiti i veličinu svojih bradavica, kako bi one bile srazmerne veličini grudi.


Da li ste vi kandidat za korekciju grudi?

Na prvom mestu sami donosite odluku o korekciji grudi, shodno vašim željama i potrebama. Kandidatkinja za podizanje grudi bez implantata može biti svaka žena koja je nezadovoljna izgledom svojih grudi, ili jednostavno želi da ih koriguje bez dodavanja stranih tela. Ukoliko želite da ostavite prirodan izgled vaših grudi, i vratite im zategnutost, nema potrebe da se podvrgavate ozbiljnijim zahvatima nego što je ovaj. Nakon što ste doneli odluku da korigujete svoje grudi, neophodno je da se javite lekaru koji će uraditi analizu i pripremiti vas za sve što vas čeka. Ne bojte se da postavljate pitanja i dajete svoje sugestije, kako biste dobili izgled grudi kakvim ste zadovoljni.
Budite sigurni u svoju odluku

Strah od nepoznatog često nas može zaustaviti u nameri da nešto promenimo. Naročito ako se radi o zahvatu koji će promeniti naš izgled. Ipak, nezadovoljstvo koje može stvoriti naša percepcija tela, i te kako može uticati na kvalitet celokupnog života. Smanjene socijalne aktivnosti, anksioznost i depresija nisu samo nuspojave našeg izgleda, već i ozbiljna zdravstvena pretnja koja se javlja iz naizgled malog problema. Za nekoga korekcija grudi može biti jednostavno ulepšavanje, dok će za druge imati benefita i po psihološko zdravlje. Imajući to u vidu, ne treba ignorisati svoju potrebu za promenom i poboljšanjem položaja grudi. Svako nezadovoljstvo vas može kočiti u životu, pa ukoliko želite da takvu smetnju otklonite, možete se smatrati pogodnim kandidatom za korekciju grudi.


Različite tehnike podizanja grudi

Glavna razlika u tehnikama podizanja grudi je ostavljanje ožiljaka. Kod svake od njih rezovi su drugačiji, pa samim tim i broj i veličina ožiljaka. Napomenućemo da su u ovakvoj vrsti zahvata ožiljci minimalni, pa da će svakako biti jedva vidljivi. Uprkos tome, neke žene biraju da tragovi budu što manji, i stoga postoji više opcija od kojih se možete opredeliti za onu koja vam odgovara.

Vertikalni lifting - Poznatiji i kao tehnika lilihipa, ovaj tip liftinga dobio je naziv po rezovima koji svojim raposredom podsećaju na lizalicu. U ovom procesu rez se pravi oko areole, dok se drugi nastavlja ispod nje. Nakon toga se odstranjuje višak kože koji se nalazi u okviru reza, pa se ušivanje spaja koža na dojkama. 

Tehnika obrnutog slova T - najpoznatija i najčešće korišćena tehnika je upravo ova. Rez se formira tako da izgleda kao obrnuto slovo T i koristi se kod pacijentkinja kod kojih je potrebno veće zatezanje dojki. Rez ispod areole i horizontalno ispod luka dojke biće dovoljni da se ukloni višak kože i izmeni položaj bradavice. 

Horizontalna tehnika - Horizontalnim rezom iznad areole omogućuje se podizanje bradavica bez pravljenja vertikalnog ožiljka. Tada se ona podiže na odgovarajući nivo, a nakon zahvata ostaje samo horizontalni rez koji se nalazi na pregibu dojke i oko same areole.


Da li je potrebna posebna priprema?

U okviru konsultacija sa lekarom, pored svojih ciljeva koji se tiču dojki, potrebno je da navedete vaša medicinska stanja i potencijalnu osetljivost na neki lek. Bitno je da naglasite ukoliko u vašoj porodici postoji istorija raka dojke. To je informacija koja će biti od velikog značaja pre nego što se konačno upustite u proceduru korekcije grudi. Pre samog zahvata biće potrebno da obavite određene preglede i analize, kako bi se utvrdilo da ste u odgovarajućem zdravstvenom stanju. Laboratorijske analize se podrazumevaju, kao i mamograf, pre i nakon operacije. Mamografom će se jasno utvrditi postojanje potencijalnih promena tkivu dojke. U odnosu na to kako vaše dojke izgledaju, lekar će obeležiti mesta za rezove koji odgovaraju stepenu opuštenosti i položaju bradavica.


Kako izgleda proces korekcije grudi?

Operacija se obavlja pod opštom anestezijom, za što veću ugodnost pacijentkinje. Najčešća operativna tehnika je takozvana tehnika obrnutog T, kojom se prave tri reza: prvi se pravi oko bradavice, drugi vertkalno ispod bradavice, i treći horizontalno ispod nabora dojke. Nakon toga se donje tkivo dojke podiže na odgovarajuću visinu, u skladu sa prirodnim oblikom grudi. Prema tome se usklađuje i novi položaj bradavica, koje treba da budu podignute na svoj nakdašnji nivo. Ukoliko je potrebno, bradavice se smanjuju uklanjanjem kože na obodu areola. Višak kože sa dojki se uklanja kako bi se zadržala njihova elastičnost, nakon čega se rezovi zatvaraju. Što se tiče samog zatvaranja kože, ono može biti tradicionalnom metodom ušivanja, ali i korišćenjem lepkova za kožu ili hirurške trake. Da li je zahvat rizičan?

Ovakav način korekcije grudi generalno nije rizičan, iako se, kao i u svakom drugom hirurškom zahvatu mogu javiti komplikacije. Ipak, većina njih se može sprečiti ukoliko se za svoju operaciju obraćate stručnjacima. Ukoliko je vaš lekar pouzdan, šanse za greške su znatno niže. Ono što može dovesti do posledica odgovornošću hirurga jeste loše odrađena operacija, pa samim tim asimetričnost grudi, nejednaka podignutost dojki, loše ušiveni rezovi, što dalje može dovesti do krvarenja i infekcije. Još jedna od nuspojava može biti promena u osećaju i osetljivosti bradavica koja može biti kratkotrajna ili dugotrajna.  


Postoperativni oporavak

Za vreme oporavka, neophodno je nositi odgovarajući medicinski grudnjak za potporu, koji će ublažiti oticanje, bolove i neugodnost. Nakon 5 dana od operacije, biće potrebno da se javite na kontrolu. Mesec dana nakon procedure ne bi trebalo da se izlažete napornim fizičkim aktivnostima, kao i da opterećujete previše predeo oko grudi nošenjem tereta. Par dana posle operacije može biti potrebno nošenje drena koji će ispumpavati višak krvi. Nakon mesec dana se možete vratiti svim svojim uobičajenim aktivnostima, ali uz obavezu celodnevnog nošenja brusthaltera. 


Kakav će biti rezultat zahvata?

Ono što zanima i brine mnoge pacijentkinje je mogućnost pojave ružnog ožiljka. Strah da ćete umesto zategnutih grudi samo dobiti ožiljke od operacije koji će ih naružiti je opravdan. Međutim, ovde se radi o estetskom zahvatu čiji je glavni cilj da vaše grudi ulepša, uz što manje tragove korekcije. Stoga treba da znate da su ožiljci nakon ovakve vrste korekcije blago vidljivi, i da se vremenom smanjuju i stapaju sa kožom. Što se tiče samog rezultata podizanja grudi, oni su vidljivi odmah nakon operacije. Nakon što je prošao početni period ušivanja i oticanja, primetićete da vaše grudi izgledaju zategnutije i podignuto. Pošto se dojke i koža u potpunosti oporave od same hirurške procedure, uvidećete pun rezultat podizanja grudi.  Vratiće im se mladalački izgled koje su vremenom izgubile.


Da li je korekcija trajna?

Takođe još jedno od čestih pitanja vezanih za korekciju grudi je da li je ona trajna. Odgovor je manje-više potvrdan. Ne postoji mogućnost da se koža koja je odstranjena vrati. Ipak, priroda i gravitacija vremenom mogu uticati na ponovno opuštanje grudi. To se, naravno, neće desiti preko noći. Biće potrebne godine pre nego što potencijalne promene ponovo nastanu. Ukoliko planirate trudnoću, imajte na umu da drugo stanje i kasnije dojenje mogu izmeniti izgled grudi i poništiti korekciju koja je prethodno rađena. Stoga se ovakva korekcija grudi preporučuje ukoliko ste već bili u drugom stanju, ili ako nemate u planu rađanje dece. Ono što je na vama da uradite kako biste njihov mladalački izgled sačuvali što duže jeste da brinete o svom zdravlju. Ukoliko imate zdravu i uravnoteženu ishranu, i ukoliko brinete o očuvanju telesne težine, grudi će dugo ostati u svom optimalnom položaju. Nakon potpunog oporavka od operacije bićete u mogućnosti da radite i vežbe, čemu mnoge žene pribegavaju kako bi zadržale dobar izgled grudi. Jednostavna briga o telu, koju i inače treba da upražnjavamo, biće dovoljni da što duže budete zadovoljni grudima.


Koja je cena prirodnog načina korekcije grudi?

Prirodni način korekcije grudi sigurno je jeftiniji od onog koji se radi sa implatatima. Dobra strana je to što ne morate dodatno plaćati bilo kakvo umetanje silikona i dodataka u grudi, već je procedura znatno jednostavnija. Cena se razlikuje od klinike do klinike, ali može varirati između 2.500 i 4.500 hiljade evra. U vašem je interesu da ne idete odmah ka najjeftinijoj opciji, već da dobro procenite odnos cene i kvaliteta. Jako je bitno da se obratite hirurgu od poverenja i čiji rad i iskustvo garantuju uspešnu operaciju i izgled grudi kakav ste želeli.


Gracia Medika - Poliklinika koja će izaći u susret vašim zahtevima


U samom centru Beograda, u ulici Koče Popovića broj 9, nalazi se poliklinika Gracia Medika koja svojim klijentima pruža najkvalitetnije medicinske usluge iz različitih zdravstvenih i estetskih oblasti. Možete biti sigurni da ćete u poliklinici Gracia Medika dobiti tretman kakav zaslužujete, bez čekanja i komplikacija. U timu radi skup stručnjaka, od anesteziologa do hirurga, koji će biti uz vas na svakom koraku ka estetskoj promeni. Uz razgovor sa našim lekarima dobićete sve savete i preporuke koji će vam biti od pomoći tokom korekcije grudi. Ne ustručavajte se da date svoj predlog i raspitate se oko svega što vas zanima. Reč je o vašem telu, i bitno je da budete uključeni u svaki deo zahvata.

Kada je reč o našem telu, želimo da ono izgleda što je moguće bolje. Stoga pribegavamo različitim korekcijama i načinima ulepšavanja. I to je sasvim u redu. Ukoliko već postoji način da se to uradi prirodno, i bez dodavanja implantata, onda je stvar još jednostavnija. Iskoristite priliku da svoje telo dovedete do izgleda u kom se vi osećate sigurno i puni samopouzdanja, jer kada ste vi zadovoljni, i svi oko vas će primetiti lepotu koju u sebi nosite.

Podizanje Grudi bez ImplantataZa sve informacije:

Moguće uplate iz inostranstva putem platnih kartica

Akcija Popusti
Pozovite