Gracia Medika

Pregled Proktologa Gracia

 

Pregled proktologa

 

 

PROKTOLOŠKI PREGLED - PREGLED ZAVRŠNOG DELA DEBELOG CREVA

 


*ŠTA JE PROKTOLOGIJA?

Proktologija je grana medicine u sklopu abdominalne hirurgije, koja ima za cilj dijagnostikovanje i lečenje bolesti završnog dela debelog creva. Proktologija se odnosi na zadnjih 20cm debelog creva, kao i na anus (čmar) koji anatomski pripada ovoj regiji.


*ŠTA PODRAZUMEVA?

Pregled Proktologa Beograd - Posle obavljenog razgovora sa pacijentom i dobijanjem osnovnih anamnestičkih podataka o glavnim tegobama, obavlja se specijalistički proktološki pregled. Pregled nije bolan ako se izvodi pažljivo zbog prisustva nervnih vlakana koja mogu da dovedu do bolnog osećaja.
Sve tegobe i poremećaji koji nastaju u ovoj regiji stvaraju nelagodnost kod pacijenata i određenu vrstu straha od samog pregleda.

Redosled izvođenja prokotološkog pregleda:
- Inspekcija: spoljašnjim pregledom kojim se posmatra analna regija mogu se videti određene promene kao što su: fistule, analna fisura, ekcem, čvorići, tumorozne promene.
- Digito-rektalni pregled:proktolog pomoću kažiprsta vrši pregled prostate i procenjuje tonus unutrašnjeg sfinktera.
- Rektoskopija predstavlja endoskopsku metodu za pregled rektuma, u dubini od 20-25cm.
Rektoskopski pregled omogućava  vizuelizaciju tumorskih promena, polipa, fisura, hemoroida.
- Proktoskopija je endoskopska metoda, gde se pomoću instrumenta može postaviti dijagnoza bolesti, može se odrediti tačan stadijum hemoroidalne bolesti.


KADA TREBA OBAVITI?

Proktološki pregled je od velikog značaja za otkrivanje malignih bolesti debelog creva u ranoj fazi, koje su u poslednje vreme u velikom porastu.
Preporuka je da se kontrolni pregledi obavljaju na svake dve godine kod osoba starijih od 45 godina.
Podaci pokazuju da oko  80% tumorskih promena debelog creva nastaje na završnih 20cm debelog creva, a ovim pregledom je moguće sve to otkriti u ranom stadijumu, kada su velike šanse za izlečenje.

 

 Za sve informacije:

Moguće uplate iz inostranstva putem platnih kartica
Hirurški Pregledi Akcije

PREGLED HIRURGA PROKTOLOGA SA ANOSKOPIJOM.


-31%
9,000 din.
6.200 din
H4
Pozovite