Gracia Medika

Sistematski pregledi Firme Beograd

Sistematski pregledi za firme

Sistematski pregled


Sistematski pregled predstavlja preventivnu analizu koja ima za cilj da ustanovi, da li ima problema u ljudskom ogranizmu ili rizika od nastanka raznih bolesti. Bez obzira na težinu oboljenja, često se dešava da simptomi nisu najjasniji, te je zbog toga sistematski pregled veoma značajan. Nebitno je kog ste uzrasta, preporučuje se da pregled uradite barem jednom godišnje.

Sistematski pregled je obavezan od detinjstva, preko školovanja i sve do kraja studija. U mnogim firmama, zaposleni su dužni da odlaze na sistematski pregled jednom godišnje, što je za svaku pohvalu. Sve češće firme kao jedan od benefita omogućavaju radnicima privatno zdravstveno osiguranje i redovne sistematske preglede.

Sistematski pregledi

Zašto je važan sistematski pregled?

Sistematski pregled može pomoći da u vreme otkrijete neka oboljenja, koja kada zapadnu u manju fazu, mogu i te kako da utiču na vaše zdravlje. Tu se najviše misli na šećernu bolest, povišen krvni pritisak, upale bubrega i jetre.
Kada se u ranoj fazi otkrivaju potencijalna oboljenja, to vam daje mogućnost da na vreme reagujete i korigujete stil života, kako biste sprečili širenje. Osim toga, sprečavate potencijalno teža oboljenja, poput infarkta, moždanog udara, gangrene i drugih.

Kod težih oboljenja, simptomi često izostanu i baš zato postoji sistemski pregled. Pregled je posebno značajan za otkrivanje malignih bolesti i oboljenja, poput karcinoma dojke, pluća, štitaste žlezde, jetre, prostate, grlića materice i drugih.


Sistematski pregledi za firme

Šta sve obuhvata pregled u poliklinici Gracija Medika?

Postoji nekoliko vrsta sistematskog pregleda. Sam pregled zavisi od godina, pola, zanimanja osobe, kao i podaci o oboljenjima u porodici. Zato sistematski pregled može biti drugačiji kod svake osobe.Ako govorimo o kompletnom pregledu, on se uglavnom radi kod osoba koje su starije od 40 godina i obuhvata sledeće:


• Opšti lekarski (fizikalni) pregled – merenje krvnog pritiska, merenje težine i visine, EKG, obim struka, BMI (Bodi Mass Indek), pregled trbuha (palpatorni), pregled vrata, štitne žlezde, srca i pluća.
• Laboratorijska analiza krvi i urina
• Ultrazvuk abdomena, prostate i dojki (za žene)
• Pregled ginekologa / urologa
• Spirometrija – odnosi se na proveru disajnih puteva i funkcije pluća.
• Pregled oftalmologa


Pregled za decu

Kod dece sistematski pregled se radi znatno češće. Zavisi od starosti, a prema potrebi se menjaju. Tada se vrši i vakcinacija.


Prva godina života

Sistematski pregled se obavlja u prvom tri meseca, zatim u petom, šestom, devetom i 12 mesecu. To uključuje:

• Pregled pedijatra
• Vakcinaciju
• Ultrazvuk kukova
• Kompletna krvna slika
• Pregled stomatologaSistematski pregledi Beograd

Druga godina života

• Pregled pedijatra
• Vakcinacija
• Pregled stomatologa
• Pregled oftalmologa
• Kompletna krvna slika


Od treće godine do pristupanja kolektivu

Pored svih prethodnih pomenutih pregleda, sada se dodaju:

• Pregled logopeda
• Pregled ORL specijaliste
• Pregled fizijatra


Pregled za predškolsku decu

Obuhvata kompletan mentalni i fizički pregled deteta. Pored toga, školski psiholog daje procenu da li je dete spremno za polazak u školu. Obavezna su vakcinacija i revakcinacija.

Tokom osnove škole, sistematski pregled je u prvom, trećem, petom i sedmom razredu. Tada se radi laboratorijska analiza krvi, urina, kao i revakcinacija. Uključen je i pregled pedijatra.

U srednjoj školi se radi u drugom i četvrtom razredu, a tokom studija na prvoj i trećoj godini.

Pregled za odrasle

Starenje donosi znatno veći rizik od raznih oboljenja, zbog čega su detaljniji pregledi i možete ih raditi na dva načina.

Prvi, da odete u neki Dom zdravlja i uradite pojedinačno svaki pregled. Drugi, brži i efikasniji, u nekoj od privatnih klinika, među kojima je i poliklinika Gracija Medika koja ima pakete pregleda u odnosu na godinu pacijenta.

Jedina razlika kod sistematskog pregleda za oba pola je dodatni pregled reproduktivnih organa. Doktori preporučuju i pregled stolice zbog unutrašnjeg krvarenja.

Žene

Sistematski pregled obuhvata detaljan pregled ginekologa. U to spada PAPA test, kolposkopija, ultrazvuk male karlice, dojke (ultrazvuk / mamograf).

Muškarci

Pregled kod urologa treba raditi posle četrdesete. Radi se ultrazvuk prostate, poželjno je da se uradi tumorski marker prostate.Obavezan sistematski pregled zaposlenih

Obavezan sistemski pregled zaposlenih je postupak koji se sprovodi u cilju procene zdravstvenog stanja zaposlenih i identifikacije potencijalnih zdravstvenih problema koji mogu uticati na njihovu sposobnost obavljanja poslova. Ovaj pregled obično obuhvata niz medicinskih pregleda, testova i procena kako bi se osiguralo da zaposleni budu zdravi i sposobni za rad.

U našoj poliklinici doktori će obaviti detaljan razgovor sa zaposlenima o njihovoj medicinskoj istoriji, simptomima, prethodnim bolestima ili ozledama i porodičnoj anamnezi. Ovo pomaže u identifikaciji potencijalnih rizičnih faktora.

U našoj poliklinici možete odraditi kompletnu laboatoriju, kao što su krvna slika, analiza urina, lipidni profil, testovi funkcije jetre i bubrega, testovi šećera u krvi ili testovi na prisutnost određenih tvari u krvi. Ovi testovi pomažu u otkrivanju mogućih poremećaja ili bolesti.

Tu su i specijalistički pregledi na koje vas lekar može uputiti ukoliko proceni da je to neophodno. Na primer, pregled oftalmologa, kardiologa, pulmologa ili drugog specijaliste.Koje su prednosti privatnih poliklinika?


Sistematski pregled možete obaviti i u Domu zdravlja. Ali postoje određene prednosti privatnih sistematskih pregleda u odnosu na državne. Evo zbog čega ne treba da odlažete zakazivanje sistematskih pregleda u Poliklinici Gracija Medika:

• Brži pristup i kraće čekanje
Jedna od glavnih prednosti privatnih sistematskih pregleda je brz pristup zdravstvenoj nezi. U državnim zdravstvenim sistemima često postoji dugi vremenski period čekanja za termin pregleda, dok privatne klinike obično nude fleksibilniji raspored i kraće čekanje na pregled.

• Individualizovani pristup
Privatne klinike obično pružaju individualizovani pristup pacijentima. Doktori i medicinsko osoblje imaju više vremena za pacijenta i mogu se posvetiti detaljnijem razgovoru o zdravstvenom stanju, simptomima i potrebama pacijenta. To omogućava temeljitiju procenu zdravlja i prilagođenu negu.

• Širi raspon usluga
Privatne klinike često nude širi raspon usluga i dijagnostičkih testova u okviru sistematskog pregleda. To može uključivati dodatne pretrage, specijalističke konsultacije, napredne laboratorijske testove ili slikovne pretrage. Ovo omogućava detaljnu procenu zdravlja i rano otkrivanje bolesti.

• Diskrecija i privatnost
Privatne klinike pružaju veći nivo diskrecije i privatnosti. Pacijenti se često osećaju prijatnije i ugodnije dele svoje zdravstvene probleme u privatnom okruženju. Osim toga, privatne klinike imaju strogi protokol za zaštitu privatnosti pacijenata i često nude odvojene prostorije za pregled i konsultacije.

Na sve ovo poliklinika Gracija Medika nudi i dodatne pogodnosti kao što su brzi rezultati laboratorijskih testova, individualizovani planovi lečenja, paketi povoljnih cena i usluga, saradnja sa osiguravajućim kućama,pristup specijalizovanim stručnjacima i kontinuirano praćenje pacijenata. Ove dodatne pogodnosti mogu pružiti celovitiju i personaliziranu zdravstvenu negu.
KKS, FE, GLUKOZA, LIPIDNI PROFIL, AST, ALT, UREA KREATININ, BILIRUBIN UKUPNI I DIREKTNI + ANALIZA URINA SA SEDIMENTOM, ULTRAZVUČNI PREGLED ABDOMENA, MOKRAĆNE BEŠIKE, ŠTITASTE ŽLEZDE, GINEKOLOŠKI PREGLED, GINEKOLOŠKI ULTRAZVUK, KOLPOSKOPIJA, PAPA BRIS, BRISEVI NA CUM I CB VB, ULTRAZVUČNI PREGLED DOJKI, ENDOKRINOLOŠKO SAVETOVALIŠTE, PREGLED DERMATOLOGA ILI FIZIJATRA PO IZBORU


-29%
34,635 din.
9,900 din.
S8
KKS, FE, GLUKOZA, LIPIDNI PROFIL, AST, ALT, UREA KREATININ, BILIRUBIN UKUPNI I DIREKTNI, URINOKULTURA + ANALIZA URINA SA SEDIMENTOM, HBA1C, ULTRAZVUČNI PREGLED ABDOMENA, ŠTITASTE ŽLEZDE, MOKRAĆNE BEŠIKE, GINEKOLOŠKI PREGLED, KOLPOSKOPIJA, PAPA TEST, GINEKOLOŠKI UZ, ULTRAZVUK DOJKI, ULTRAZVUČNI PREGLED SRCA, EKG, MERENJE TA, PREGLED KARDIOLOGA, DOPLER KRVNIH SUDOVA RUKU , NOGU I VRATA (ARTERIJA I VENA), PREGLED ENDOKRINOLOGA, PREGLED DERMATOLOGA ILI FIZIJATRA PO IZBORU


-26%
53,835 din.
13,900 din.
S9
KKS, FE, GLUKOZA, LIPIDNI PROFIL, AST, ALT, UREA KREATININ, BILIRUBIN UKUPNI I DIREKTNI, ANALIZA URINA SA SEDIMENTOM, UK, T3 T4 TSH, ULTRAZVUČNI PREGLED ABDOMENA, MOKRAĆNE BEŠIKE, ŠTITASTE ŽLEZDE, GINEKOLOŠKI PREGLED, GINEKOLOŠKI ULTRAZVUK, PAPA, KOLPOSKOPIJA, ULTRAZVUK DOJKI, PREGLED ENDOKRINOLOGA, FOBS TEST


-29%
27,485 din.
7,900 din.
S10
KKS, FE, GLUKOZA, LIPIDNI PROFIL, AST, ALT, UREA KREATININ, BILIRUBIN UKUPNI I DIREKTNI + ANALIZA URINA SA SEDIMENTOM, ULTRAZVUČNI PREGLED ABDOMENA, ULTRAZVUČNI PREGLED SRCA, EKG, MERENJE TA, PREGLED KARDIOLOGA, PREGLED UROLOGA, ULTRAZVUČNI PREGLED PROSTATE, MOKRAĆNE BEŠIKE, TESTISA, BRISEVI NA CUM, PREGLED DERMATOLOGA ILI FIZIJATRA PO IZBORU


-49%
26.665 din.
13,200 din.
S5
KKS, FE, GLUKOZA, LIPIDNI PROFIL, AST, ALT, UREA KREATININ, BILIRUBIN UKUPNI I DIREKTNI + ANALIZA URINA SA SEDIMENTOM, ULTRAZVUK ABDOMENA, ULTRAZVUK SRCA + EKG + MERENJE TA + PREGLED KARDIOLOGA, DOPLER KRVNIH SUDOVA RUKU, NOGU I VRATA (ARTERIJA I VENA), PREGLED UROLOGA, ULTRAZVUK PROSTATE, MOKRAĆNE BEŠIKE, TESTISA + PSA, PREGLED FIZIJATRA, FOBS TEST


-39%
40,245 din.
15,900 din.
S6
KKS, FE, GLUKOZA, LIPIDNI PROFIL, AST, ALT, UREA KREATININ, BILIRUBIN UKUPNI I DIREKTNI + ANALZA URINA SA SEDIMENTOM, ULTTAZVUK ŠTITASTE ŽLEZDE I ABDOMENA, HBA1C + PREGLED ENDOKRINOLOGA, ULTRAZVUČNI PREGLED SRCA + EKG, MERENJE TA, PREGLED KARDIOLOGA, HOLTER EKG ILI TA, DOPLER KRVNIH SUDOVA RUKU, NOGU I VRATA (ARTERIJA I VENA)


-30%
38,435 din.
11,500 din.
S7
SISTEMATSKI PREGLED ZA ZENE I MUŠKARCE: PREGLED LEKARA, LABORATORIJA (KKS, SE, GLUKOZA, HOLESTEROL, HDL, LDL, TRIGLICERIDI, UREA, KREATININ, ALT, AST, GVOŽĐE, URIN), SPIROMETRIJA, EKG, ULTRAZVUK ABDOMENA, ŠTITNE, MOKRAĆNE BEŠIKE I PROSTATE.


-71%
16,595 din.
4.700 din.
S1
PREGLED KARDIOLOGA, EKG, ULTRAZVUK SRCA, COLOR DOPLER KRVNIH SUDOVA VRATA, RUKU I NOGU.


-76%
26,600 din.
6,000 din.
S2
PREGLED KARDIOLOGA, LABORATORIJA (KKS, SE, GLUKOZA, HOLESTEROL, HDL, LDL, TRIGLICERIDI, UREA, KREATININ, ALT, AST, GVOŽĐE, URIN), SPIROMETRIJA, EKG, ULTRAZVUK SRCA, ULTRAZVUK ABDOMENA, ŠTITNE, BEŠIKE I PROSTATE.


-73%
21,895 din.
5.800 din.
S3
PREGLED KARDIOLOGA, EKG, ULTRAZVUK SRCA, COLOR DOPLER KRVNIH SUDOVA VRATA, ULTRAZVUK ŠTITNE ŽLEZDE.


-78%
23,560 din.
4,990 din.
S4

Pozovite