Gracia Medika

Uklanjanje Bradavica Gracia

 

Uklanjanje bradavica

Bezbolno I brzo uklanjanje bradavica u Poliklinici Gracia Medika u Beogradu.

Preporučujemo savremenu metodu uklanjanja bradavica radiotalasima koja se u praksi pokazala kao najefikasnija metoda skidanja.

Zakažite svoj termina na 0604414350. Uklanjanje Bradavica Beograd

ŠTA SU BRADAVICE I KAKO SE PRENOSE?

Bradavice (veruccae) su veoma česte benigne izrasline koje se javljaju na koži i sluzokoži, a uzrokuju ih različite vrste humanih papiloma virusa (HPV). Radi se o zaraznim promenama koje imaju tendenciju da se prenose sa osobe na osobu. Kod jedne osobe je moguće zapaziti bradavičaste promene na različitim mestima na telu. Period inkubacije je različit, nekad i po nekoliko meseci. Nastanku infekcije u značajnoj meri doprinosi pad imunog sistema pacijenta. Papilomi tj.viseće bradavice ili viseći mladeži, predsavljaju dobroćudne izrasline na koži. Sa medicinske tačke gledišta papilomi su prvenstveno estetki problem, osim u slučaju povrede, stalne iritacije ili pritiska, kada mogu izazvati bol, krvarenje ili nagli rast.

KAKO IZGLEDAJU BRADAVICE, KOJE VRSTE POSTOJE?

Izrasline su pričvršćene za kožu tankom bazom, a površina je najčešće neravna, hrapava. U zavisnosti od tipa virusa koji ih izaziva i mesta na kom se nalaze, bradavice mogu biti iznad i u nivou kože. Obično imaju boju sličnu boji kože, ali u nekim slučajevima mogu biti i tamnije.

Najčešće vrste bradavica su:
- Verrucae vulgaris - obične bradavice čija lokalizacija može biti bilo gde na telu, ali najčešće se javljaju na rukama, stopalima i kolenima. Bilo koja mikrotrauma (oštećenje) kože pogoduje nastanku novih bradavica. Izgled bradavica karakteriše gruba površina i kružni oblik i često su prisutne kod dece.
- Verrucae plantares - bradavice na stopalima imaju tendenciju brzog širenja, remete hodanje i stvaraju bol zbog pritiska celog tela. Često se može videti mozaik (ploče na stopalima). Njihovo lečenje je teže jer se pružaju u dubinu. Pacijenti ih mešaju sa promenom kurje oko i ne dolaze kod lekara na vreme - što dovodi do težeg lečenja.
- Condylomata accuminata - polne bradavice se javljaju u genitalnoj regiji, veoma su zarazne i prenose se tokom intimnih odnosa.
- Verrucae filiformes - končaste bradavice su tanke, duguljaste izrasline. Predilekciona mesta su: oko nosa i usana, oko očiju (regija lica).
- Bradavice ispod ili oko nokatne ploče - to su bradavice nejednakih ivica koje mogu potpuno da izdignu nokatnu ploču i dovedu do oštećenja rasta noktiju.

Zašto se papilomi javljaju?

Papilomi nastaju isključivo kao posledica infekcije HPV virusom. Oni se ne nasleđuju od roditelja, niti postoji genetska predispozicija za njihov nastanak. Isključivo su zavisni od imunološkog statusa pacijenta.
Dakle do primarne infekcije dolazi nakon kontakta sa drugom osobom, a nakon toga obzirom da je reč o virusnom oboljenju, nastaje autoinokulacija tj dalje razmnožavanje virusa i samim tim i broja promena.

Kako prepoznati promene?

Zahvaljujući jednostavnoj simptomatologiji , pacijenti papilomatozne promene najčešće sami prepoznaju, ali se svakako savetuje pregled lekara, kao i predlog o daljem toku lečenja.
Promene ovog tipa se javljaju na koži vrata, pazuha, grudnog koša ili kapcima. Mogu varirati u boji, obliku i broju, od prebojenosti boje kože do tamno braon tj pečurkastog ili kupastog oblika, kao i pojedinačnih ili multiplih promena.

Simtomi

Papilomi su obično asimptomatsko oboljenje kože, osim u slučaju iritacije ili mehaničkog povređivanja, kada se pacijenti žale na svrab, peckanje, bol, krvarenje ili nagli rast promene.


Uklanjanje Papiloma

Papilomi ili viseće bradavice, predstavljaju benigne promene na koži  virusnog porekla. Najčešće se mogu uočiti na koži vrata, a javljaju se još i na očnim kapcima, pazuhu ili trupu kao samostalne ili multiple promene, različite veličine, oblika ili boje.

Sa medicinske tačke gledišta papilomi su prvenstven estetski problem, osim u slučaju povrede, stalnog pritiska ili iritacije, kada mogu izazivati bol, krvarenje ili nagli rast.

Zahvaljujući jednostavnoj simptomatologiji pacijenti ih sami prepoznaju, ali se svakako savetuje pregled lekara, kao i njihovo obavezno lečenje.

Najveća efikasnos lečenja papiloma dokazana je u sklučaju primene radiotalasne terapije, koja je kratkotrajna i najčešće podrazumeva samo jednu posetu lekaru. Na promene se pre uklanjanja može naneti lokalni anestetik, kako bi procedura bila što konfornija, a sam tretman kao i period nakon intervencije protiče bez komplikacija. Na mestu uklonjene promene može postojati crvenilo i otok, koje se povlači u roku od nekoliko sati, bez ikakve posttretmanske nege.

Vreme trajanja tretmana 30 minuta - uklanjanje papiloma

KAKO SE UKLANJAJU BRADAVICE?

Postoje različiti načini uklanjanja bradavica, u zavisnosti od tipa, uzrasta, lokalizacije. Kao najefikasniji način u praksi se pokazala primena radiotalasa. Intervencija se obavlja u lokalnoj anesteziji tako da je bezbolna. Radiotalasima se tokom jednog tretmana u najvećem broju slučajeva postiže izlečenje, a recidivi su veoma retki. Polne bradavice zahtevaju lečenje oba partnera.

Radiotalasno uklanjanje papiloma i dalje je zlatni standard u lečenju ove vrste promena. Procedura je kratkotrajna i najčešće podrazumeva jednu posetu lekaru. Na promene se neposredno pre primene procedure nanosi anestetik u vidu kreme, gela, spreja ili ponekad injekcionim putem, kako bi procedura protekla što konfornije. Kontraindikacija nema, a sam tretman protiče bez ikakvih komplikacija. Na mestu uklanjene promene , nakon intervencije ostaje crvenilo i krasta , prolaznog karaktera. Svakako Vaš lekar će Vam odrediti odgovarajuću postretmansku terapiju, lokalnog karatktera, u vidu krema i gelova, a u cilju bržeg oporavka kože.

Savetuje se da se ovakav vid tretmana obavlja tokom jeseni i zime, tj u periodima kada se koža preterano ne izlaže suncu.

Pored radiotalasne terapije papiloma, u cilju lečenja mogu se koristiti krioterapija ili laseroterapija.

Neka od najčešćih pitanja pacijenata su: Da li je lečenje nakon uklanjanja promena završeno? Da li su papilomi nasledni? Da li u lečenju pomažu preparati za čišćenje organizma od parazita i detoksikaciju? Kako se papilomi dobijaju ?

Nakon uklanjanja papiloma postoji mogućnost recidiva , obzirom da se virus zadržava u organizmu. Svakako uklanjanjem promena, sprečava se njegovo dalje razmnožavanje i širenje, pa se pacijentima savetuje lečenje u što ranijoj fazi. Papilomi se prenose samo i isključivo u direktnom kontaktu dve osobe, a preiod inkubacije traje oko tri meseca. Dakle, papilomi se ne nasleđuju od roditelja niti ste genetski predisponirani da ih dobijete ukoliko primetite ovakve promene kod svojih ukućana. Loš imunitet je najodgovorniji za njihovo brzo razmnožavanje i učestalo pojavljivanje. U tom smislu sve popularniji preparati za detokdikaciju organizma ili eliminaciju parazita neće uticati da papilomi nestanu. Oni mogu popraviti imunološki status vašeg organizma, ali je lečenje kompleksnije i zhteva neku od pomenutih metoda.

Uklanjanje Bradavica BeogradZa sve informacije:

Moguće uplate iz inostranstva putem platnih kartica

Akcija Popusti
Pozovite