Gracia Medika

Uvećanje Oblikovanje Zadnjice Implantima

 

Uvećanje zadnjice implantima


Uvećanje Oblikovanje Zadnjice Implantima - U plastičnoj hirurgiji, implanti su napravili pravu revoluciju zahvaljujući inovativnim rešenjima i oblastima primene. Implanti predstavljaju sintetičke materijale koji su dizajnirani tako da se ugrađuju u telo i oponašaju strukturu i funkciju dela tela koji su namenjeni da zamene ili uvećaju.

Upravo je jedan od primarnih razloga zbog kojih se implanti koriste u medicini vraćanje izgubljene ili oštećene funkcije, ali i povećanje određenih delova tela (npr. povećanje grudi, uvećanje zadnjice). U zavisnosti od oblasti primene, implanti pružaju stabilnost, smanjuju bol i poboljšavaju mobilnost, ili doprinose poboljšanju estetskog izgleda.


Estetska uloga implanta

Uvećanje zadnjice implantima - U oblasti estetske hirurgije, implanti se koriste za poboljšanje fizičkog izgleda i jačanje samopouzdanja. Pored najpoznatije hirurške procedure ugradnje implanta i povećanja grudi, postoji mogućost primene implanta za povećanje brade, jagodica ili vilice, stvarajući harmoničnije proporcije lica. Implanti se takođe koriste u procedurama kao što su povećanje zadnjice, procedure koja postaje sve popularnija u poslednjih nekoliko godina.


Uvećanje zadnjice implantima procedura

Uvećanje zadnjice implantima je kozmetička hirurška procedura koja ima za cilj da poveća veličinu i oblik zadnjice. Ova procedura podrazumeva postavljanje silikonskih implanta u predeo gluteusa kako bi se postigla punija i oblikovnija zadnjica. Ovaj postupak je popularan među osobama muškog i ženskog pola koje žele izraženiju i oblikovaniju zadnjicu, jer može poboljšati ukupnu ravnotežu i proporcije tela. Povećanje zadnjice implantima nudi dugotrajno rešenje za one koji žele da poboljšaju svoje obline i postignu estetski prijatniju siluetu.


Zašto se vrši ugradnja implanta u zadnjicu

Povećanje zadnjice implantima je procedura koju obično biraju pojedinci koji žele da poboljšaju veličinu, oblik i celokupan izgled svoje zadnjice. Ova hirurško kozmetička procedura se razmatra u situacijama kada postoji:

- Nedostatak volumena zadnjice: U slučajevima kada osoba ima prirodno ravnu ili nerazvijenu zadnjicu, što može stvoriti nedostatak volumena u tom području. Ugradnjom implanta u zadnjicu se može uticati na dodavanje volumena i poboljšanje izgleda zadnjice.
- Proporcionalna ravnoteža: Za osobe koji imaju osećaj da je njihova zadnjica nesrazmerna ostatku njihovog tela, povećanje zadnjice implantima može pomoći u stvaranju uravnoteženije i harmonične građe.
- Gubitak težine: Značajan gubitak težine ili prirodni proces starenja može dovesti do gubitka volumena i opuštanja zadnjice. U takvim slučajevima implanti vraćaju punoću i čvrstinu zadnjice.
- Asimetrija: Postoje slučajevi kada je jedna strana gluteusa asimetrična (veća/manja ili drugačijeg oblika) u odnosu na drugu stranu. Tada implanti mogu pomoći u eliminisanju ove asimetrije i stvoriti prirodan i simetričan izgled zadnjice.
Važno je napomenuti da je povećanje zadnjice implantatima izborna kozmetička procedura, a odluka da se podvrgne njoj zasniva se na ličnim estetskim ciljevima i preferencijama.


Postupak uvećanja

Prvi korak u procesu uvećanja zadnjice implantima jeste detaljna i sveobuhvatna konsultacija sa plastičnim hirurgom koji će biti zadužen za ceo proces. Tokom ove konsultacije, hirurg će proceniti Vaše želje, analizirati anatomiju Vašeg tela i izvršiti predoperativno testiranje kako bi se sagledale moguće opcije. Sama procedura podrazumeva pravljenje rezova na diskretnim mestima, obično u pregibu zadnjice nakon čega se pažljivo postavljaju implanti unutar ili iznad glutealnog mišića, uzimajući u obzir željeni ishod i individualnu anatomiju pacijenta.


Vrste implanta

Postoje različite vrste i veličine implantata za povećanje zadnjice. Silikonski implanti se obično koriste zbog svoje izdržljivosti i prirodnog osećaja koje pružaju. Veličina i oblik implanta se mogu prilagoditi tako da odgovaraju željenim rezultatima i postojećim proporcijama tela. Tokom konsultacija, hirurg će pomoći pacijentu da odabere odgovarajući tip i veličinu implantata na osnovu njegovih ciljeva i jedinstvene anatomije.


Oporavak nakon hirurške procedure

Nakon hirurške procedure povećanja zadnjice implantatima, pacijent može osetiti izvesnu nelagodnost, otok i modrice na tretiranom području gluteusa. Lekovi protiv bolova i kompresioni odevni predmeti mogu biti propisani da pomognu u upravljanju ovim postoperativnim simptomima. Za pacijente je ključno da prate postoperativna uputstva hirurga, koja mogu uključivati ograničenja sedenja ili ležanja direktno na zadnjici tokom određenog perioda. Vreme oporavka nakon uvećanja zadnjice može varirati, ali većina pacijenata može da nastavi sa lakim i normalnim aktivnostima u roku od nedelju dana i postepeno se vraća svojoj redovnoj rutini tokom narednih nekoliko nedelja.


Kakve rezultate možete očekivati nakon intervencije

Povećanje zadnjice implantima može značajno poboljšati oblik i veličinu zadnjice. Rezultati su trenutni, ali konačnom ishodu može biti potrebno nekoliko meseci da se u potpunosti manifestuje i to pošto otok nestane i organizam se privikne na novo, strano telo. Svakako, pacijenti mogu očekivati zaobljeniju zadnjicu koja će doprineti i primetnom poboljšanju u ukupnim proporcijama tela. Postizanje željenih estetskih rezultata može imati pozitivan uticaj na samopouzdanje i izgled tela. Mnogi pacijenti kažu da se osećaju ugodnije i zadovoljnije svojim izgledom nakon povećanja zadnjice implantima.


Rizici operativne procedure

Povećanje zadnjice implantatima, kao i svaka hirurška procedura, nosi određene rizike i potencijalne komplikacije. To može uključivati infekciju, pomeranje implanta, kapsularnu kontrakturu, odnosno rast tvrdog tkiva oko implanta, rupturu ili curenje implantata, formiranje seroma ili hematoma, ožiljke, promene u osećaju i rizike vezane za anesteziju. O svim potencijalnim rizicima neophodno je razgovarati sa plastičnim hirurgom koji će voditi čitav proces. Pored toga, odabir iskusnog hirurga, pažljivo praćenje i pridržavanje pre i postoperativnih uputstava, kao i održavanje redovnih kontrolnih pregleda može pomoći da se ovi rizici svedu na minimum i da se obezbedi siguran i uspešan ishod.

 

 Uvećanje zadnjice implantimaZa sve informacije:

Moguće uplate iz inostranstva putem platnih kartica

Akcija Popusti
Pozovite