TERAPIJA KOLAGENOM
BIOREGENERATIVNA TERAPIJA

 

Bioregenerativna terapija je novi pristup lečenja koji se bazira na stimulaciji kolagena u potkožnom vezivnom tkivu.

Kolagen je jedan od najzastupljenijih proteina u organizmu čoveka. Njegova specifična građa, koju čine aminokiseline: glicin, prolin, hidroksiprolin i hidroksilizin, odgovorna je za izgradnju koštano - zglobnog sistema, vezivnog tkiva i kože.

 

Uloga kolagena je mnogostruka: učestvuje u izgradnji različitih struktura, kao što su: tetive, ligamenti, hrskavice, mišići, povezuje kosti, zglobove, gradi omotače organa, mišića, krvnih sudova i nerava, učestvuje u izgradnji kože, potkožnog tkiva i veza među njima.

 

Kolagen se u našem organizmu neprestano gubi i obnavlja.

Procesi koji tokom života mogu dovesti do gubitka kolagena su sledeći:

prekomerna aktivnost

traumatski procesi

starenje organizma

 

Kao posledica ovih procesa nastaju oštećenja u koštano - zglobnom sistemu, poremećaji funkcije imunološkog sistema, promene u očnoj jabučici i koži.

Rezerve kolagena se tokom života neprestano obnavljaju, a na brzinu popunjavanja ovih depoa utiču fiziološki procesi sinteze, aktivnost, starosno doba, način života i ishrane.

Svi ovi procesi su mnogo brži tokom mlađeg životnog doba, tako da se kod mladih osoba takozvani endogeni kolagen tj. kolagen koji se sintetiše u organizmu, obnavlja brzo i spontano.

Kod starijih osoba fizioločki procesi se tokom vremena usporavaju i rezerve kolagena potrebno je dopuniti egzogenim putem: putem hrane ili upotrebom različitih medicinskih preparata.

Sve češća je primena preparata na bazi kolagena životinjskog porekla u medicinske svrhe za lečenje oboljenja kao što su: artroza, artritis različitog porekla, sinovitis, neuralgija, bol u zglobovima različitog porekla, priprema za operaciju ligamenata, postoperativni tretman, fibromijalgija, ograničena pokretljivost, ukočenost.

Medicinski preparati na bazi kolagena u anti - aging medicini dovode do odličnih rezultata kada postoje određeni problemi i stanja kože, kao što su:

površinske i duboke bore

opuštena i dehidrirana koža.

 

Tretmani su individualni i lekar u odnosu na kliničku sliku i fazu bolesti pacijenta (akutna ili hronična) određuje način obavljanja procedure.

Metoda je neinvazivna, nema kontraindikacija i neželjenih reakcija, a rezultati su odmah vidljivi.

Istovremeno se može kombinovati sa bilo kojom drugom terapijom ili tretmanom u cilju lečenja postojećeg problema.

 

Cena: 50 eur

POVEĆANJE GRUDI UGRADNJOM IMPLANTATA