Gracia Medika

Terapija kolagenom - Bioregenerativna

TERAPIJA KOLAGENOM
BIOREGENERATIVNA TERAPIJA

 

Terapija kolagenom Bioregenerativna Terapija

Bioregenerativna Terapija je novi pristup lečenja koji se bazira na stimulaciji kolagena u potkožnom vezivnom tkivu.

Kolagen je jedan od najzastupljenijih proteina u organizmu čoveka. Njegova specifična građa, koju čine aminokiseline: glicin, prolin, hidroksiprolin i hidroksilizin, odgovorna je za izgradnju koštano - zglobnog sistema, vezivnog tkiva i kože.

 

Uloga kolagena je mnogostruka: učestvuje u izgradnji različitih struktura, kao što su: tetive, ligamenti, hrskavice, mišići, povezuje kosti, zglobove, gradi omotače organa, mišića, krvnih sudova i nerava, učestvuje u izgradnji kože, potkožnog tkiva i veza među njima.

 

Kolagen se u našem organizmu neprestano gubi i obnavlja. Bioregenerativna Terapija kolagenom.

Procesi koji tokom života mogu dovesti do gubitka kolagena su sledeći:

▫ prekomerna aktivnost

▫ traumatski procesi

▫ starenje organizma

Bioregenerativna Terapija kolagenom Privatno

▪ Kao posledica ovih procesa nastaju oštećenja u koštano - zglobnom sistemu, poremećaji funkcije imunološkog sistema, promene u očnoj jabučici i koži.

▪ Rezerve kolagena se tokom života neprestano obnavljaju, a na brzinu popunjavanja ovih depoa utiču fiziološki procesi sinteze, aktivnost, starosno doba, način života i ishrane.

▪ Svi ovi procesi su mnogo brži tokom mlađeg životnog doba, tako da se kod mladih osoba takozvani endogeni kolagen tj. kolagen koji se sintetiše u organizmu, obnavlja brzo i spontano.

▪ Kod starijih osoba fizioločki procesi se tokom vremena usporavaju i rezerve kolagena potrebno je dopuniti egzogenim putem: putem hrane ili upotrebom različitih medicinskih preparata.

▪ Sve češća je primena preparata na bazi kolagena životinjskog porekla u medicinske svrhe za lečenje oboljenja kao što su: artroza, artritis različitog porekla, sinovitis, neuralgija, bol u zglobovima različitog porekla, priprema za operaciju ligamenata, postoperativni tretman, fibromijalgija, ograničena pokretljivost, ukočenost.

▪ Medicinski preparati na bazi kolagena u anti - aging medicini dovode do odličnih rezultata kada postoje određeni problemi i stanja kože, kao što su:

▪ površinske i duboke bore

▪ opuštena i dehidrirana koža.

Bioregenerativna Terapija kolagenom BeogradBioregenerativna Terapija kolagenom

 

▪ Tretmani su individualni i lekar u odnosu na kliničku sliku i fazu bolesti pacijenta (akutna ili hronična) određuje način obavljanja procedure.

▪ Metoda je neinvazivna, nema kontraindikacija i neželjenih reakcija, a rezultati su odmah vidljivi.

▪ Istovremeno se može kombinovati sa bilo kojom drugom terapijom ili tretmanom u cilju lečenja postojećeg problema.

 

 Za sve informacije:

Moguće uplate iz inostranstva putem platnih kartica
Radiotalasna Hirurgija Akcije Popusti
Pozovite