Gracia Medika

Dopler Krvnih Sudova Vrata Ruku Nogu Metoda

 

Kolor Dopler vrata, ruku, nogu - bezbolna metoda

U poliklinici Gracia Medika pružamo usluge kolor doplera krvnih sudova vrata, ruku i nogu. Naš stručni medicinski tim koristi najmoderniju opremu kako bi pružio precizne dijagnostičke usluge našim pacijentima.

Šta je kolor dopler krvnih sudova?

Kolor dopler je neinvazivna tehnika koja koristi ultrazvučne talase za vizuelizaciju krvnih sudova i protoka krvi. Ovaj postupak omogućava medicinskom osoblju da proceni cirkulaciju krvi i otkrije eventualne anomalije u krvnim sudovima. Kolor dopler se koristi za dijagnostikovanje stanja kao što su tromboze, stenoze ili aneurizme u krvnim sudovima.

Poliklinika Gracia Medika nudi kolor dopler krvnih sudova vrata, ruku i nogu kao deo naše standardne dijagnostičke usluge. Ovo je jednostavan postupak koji se obično izvodi u roku od 20 do 30 minuta, bezbolan je i nema nikakvih nuspojava. Postupak se sastoji od primene gela na kožu i korišćenja ultrazvučnog sondiranja preko tih označenih oblasti.

Naša poliklinika ima tim iskusnih medicinskih stručnjaka koji koriste najmoderniju opremu kako bi pružili preciznu dijagnostiku. Naši medicinski tehničari kao i renomirani lekari poseduju dugogodišnje iskustvo u obavljanju kolor doplera krvnih sudova, što nam omogućava da pružimo visokokvalitetne usluge našim pacijentima.
Dopler Krvnih Sudova Vrata Ruku Nogu.

Pored toga, ponosni smo što možemo da ponudimo kolor dopler po veoma povoljnim cenama u odnosu na druge klinike. Verujemo da bi u današnje vreme svako trebalo da ima pristup ovim važnim dijagnostičkim uslugama, a naša povoljna cena nam omogućava da to i postignemo.

Osim kolor doplera krvnih sudova, naša poliklinika nudi i druge dijagnostičke usluge, uključujući ultrazvuk abdomena, srca i štitne žlezde. Naš cilj je da pružimo najbolju moguću zdravstvenu uslugu i brigu za naše pacijente.

Ako ste zainteresovani za kolor dopler krvnih sudova vrata, ruku i nogu, ili bilo koju drugu dijagnostičku uslugu, možete da nas kontaktirate i zakažete pregled. Naš profesionalni tim je uvek spreman da vam pruži sve informacije koje vam trebaju i da vam pomogne u zakazivanju vašeg termina.

Kolor dopler vrata

Kolor dopler krvnih sudova vrata je dijagnostička procedura koja se koristi za vizualizaciju krvnih sudova u području vrata i procenu protoka krvi. Ova neinvazivna tehnika koristi ultrazvučne talase za stvaranje slike krvnih sudova i otkrivanje eventualnih abnormalnosti u protoku krvi.

Kolor dopler vrata može se koristiti za procenu protoka krvi kroz karotidne arterije, koje se nalaze sa svake strane vrata. Karotidne arterije osiguravaju krv mozgu, pa je procena njihovog protoka krvi važna u dijagnostici stanja kao što su stenoze, tromboze ili aneurizme. Ove abnormalnosti mogu dovesti do moždanog udara, stoga je rano otkrivanje ključno za prevenciju ove ozbiljne komplikacije.

Kako se izvodi pregled?

Kolor dopler vrata je brz i bezbolan postupak, koji se obično izvodi u roku od 20 do 30 minuta. Pacijent leži, a medicinski tehničar na krevetu koristi gel za kožu vrata ultrazvučnu sondu za vizuelizaciju krvnih sudova i procenu protoka krvi. Postupak je neinvazivan, nema nikakvih nuspojava i ne zahteva nikakvu pripremu pacijenta.

Naša poliklinika pruža kolor dopler vrata kao deo naše dijagnostičke usluge. Naš tim stručnjaka ima dugogodišnje iskustvo u korišćenju ove tehnike i koristi najmoderniju opremu kako bi osigurao precizne rezultate. Uz to, ponosni smo što možemo ponuditi kolor dopler vrata po veoma povoljnoj ceni u odnosu na druge klinike i to na zakazivanje, bez čekanja.

Ako vodite sedelački način života (u kancelariji, za kompjuterom), imate već problema sa krvnim pritiskom, trigliceridima i povećanom težinom ili imate bilo kakve sumnje u vezi sa svojim krvnim sudovima vrata, slobodno nas kontaktirajte. Naš prijateljski tim je uvek spreman da vam pruži sve informacije koje su vam potrebne.

Pregled ruku i nogu

Kolor dopler krvnih sudova ruku i nogu je neinvazivna dijagnostička procedura koja se koristi za vizualizaciju krvnih sudova i procenu protoka krvi u rukama i nogama. Ovaj postupak koristi ultrazvučne talase za stvaranje slike krvnih sudova i otkrivanje eventualnih abnormalnosti u protoku krvi.

Kolor dopler ruku i nogu se najčešće koristi za dijagnostiku stanja poput perifernih arterijskih bolesti (PAB), tromboze, i venskih poremećaja kao što su duboka venska tromboza (DVT) i venska insuficijencija. Kada se PAB detektuju u rukama ili nogama, da može dovesti do slabljenja protoka krvi u tim područjima, što može izazvati bol, oticanje i u težim slučajevima, oštećenje tkiva. Kolor dopler ruku i nogu pomaže u dijagnosticiranju i proceni tih stanja, što omogućava brže i efikasnije lečenje.

Postupak pregleda kolor doplerom ruku i nogu je brz i bezbolan, i obično traje između 30 i 45 minuta. Kao i kod kolor doplera vrata, pacijent leži na krevetu, medicinski tehničar nanosi gel na kožu ruku i nogu, a zatim koristi ultrazvučnu sondu za vizuelizaciju krvnih sudova i procenu protoka krvi. Postupak je takođe neinvazivan, nema nikakvih nuspojava i ne zahteva nikakvu prethodnu pripremu pacijenta.

U našoj poliklinici, kolor dopler ruku i nogu je deo naše dijagnostičke usluge. Naš stručni tim ima višegodišnje iskustvo u korišćenju ove tehnike i koristi najmoderniju opremu kako bi osigurao precizne rezultate.

Ako imate bilo kakve sumnje u vezi sa svojim krvnim sudovima ruku i nogu, provodite dane na nogama, stojite na poslu, imate oticanje nogu i zadebljanje vena slobodno nas kontaktirajte. Naš tim prijateljskih stručnjaka je uvek spreman da vam pruži sve informacije koje vam mogu pomoći u zakazivanju termina.

Zbog čega je važan kolor dopler vrata, ruku i nogu? Koje se bolesti mogu sprečiti blagovremenim pregledom?

Kolor dopler vrata, ruku i nogu je važan dijagnostički alat koji može pomoći u otkrivanju i sprečavanju mnogih kardiovaskularnih bolesti. Kada se koristi u dijagnostičke svrhe, kolor dopler omogućava precizno vizuelizaciju krvnih sudova u tim područjima i procenu protoka krvi, što omogućava rano otkrivanje i lečenje mnogih stanja.

Periferna arterijska bolest (PAB) je jedna od najčešćih bolesti koja se može otkriti kolor doplerom ruku i nogu. Ova bolest nastaje kada se arterije u rukama i nogama sužavaju ili blokiraju, što smanjuje protok krvi u tim područjima. Uzrok PAB-a je obično nakupljanje plaka u arterijama, a rizik od ovog stanja može da se poveća ako pušite, imate povišen krvni tlak, dijabetes ili povišen nivo holesterola.

Duboka venska tromboza (DVT) je još jedno stanje koje se može otkriti kolor doplerom ruku i nogu. Ovo stanje nastaje kada se krvni ugrušak formira u dubokim venama nogu ili ruku. DVT može biti ozbiljno stanje koje zahteva hitnu medicinsku pomoć. U najgorem slučaju, ugrušak se može otkinuti i blokirati plućnu arteriju, što dovodi do plućne embolije, ozbiljne i po život opasne komplikacije.

Kolor dopler vrata takođe može pomoći u dijagnostici stanja karotidne arterijske bolesti, koja se javlja kada se karotidne arterije (glavne arterije koje opskrbljuju krvlju mozga) sužavaju ili blokiraju. Ovo stanje može povećati rizik od moždanog udara, a blagovremeno otkrivanje može pomoći u sprečavanju ozbiljnih posledica.

Zbog svega ovoga kolor dopler vrata, ruku i nogu je važan dijagnostički alat koji može pomoći u ranoj dijagnostici mnogih kardiovaskularnih bolesti i sprečavanju njihovih ozbiljnih posledica. Kada se ove bolesti otkriju u ranim fazama, obično se lakše leče i mogu sprečiti dalji razvoj komplikacija. Ako imate bilo kakve simptome kao što su bol u rukama ili nogama, oticanje ili utrnulost, ili ako ste u rizičnoj grupi za kardiovaskularne bolesti, preporučujemo vam da se javite u našu polikliniku Gracia Medika gde ćete biti sagledani od strane vrhunskih doktora i renomiranih specijalista iz svojih oblasti.


Dopler Krvnih Sudova Vrata

Kolor dopler krvnih sudova vrata predstavlja neinvazivnu (bezbolnu) dijagnostičku metodu pomoću koje se vrši analiza i stanje arterija koje se nalaze u vratu.
Karotidne i vertebralne arterije su glavne arterije koje dopremaju krv i ishranjuju mozak.


KADA JE POTREBNO URADITI PREGLED?

Ovom metodom se dobijaju značajni podaci i preporučuje se kod sledećih stanja:
- česte vrtoglavice
- izražene glavobolje
- poremećaj pamćenja i koncentracije
- slabost ili trnjenje u rukama ili nogama
- postojanje faktora rizika koji mogu dovesti do nastanka bolesti krvnih sudova:genetska predispozicija, gojaznost, povišen krvni pritisak, povišene vrednosti šećera i masnoća u krvi, pušenje...)
- rano otkrivanje (screening) ateroskleroze-otvrdnjavanja arterija


KOJI PODACI SE MOGU DOBITI PREGLEDOM?

Vizuelizacijom karotidnih arterija i njenih grana može se uočiti postojanje, građa i velličina plakova, procenat suženja krvnih sudova, hemodinamika i brzina protoka krvnog suda.
Aterosklerotski plak prvo počinje na račvi zajedničke karotidne arterije (a.carotis communis).
Kad aterosklerotski plak opstruira 50-70% lumena krvnog suda, počinju da se javljaju i simptomi u vidu osećaja propadanja,  vrtoglavice, nesvestice, zujanje u ušima, kao posledica smanjenog dopremanja kiseonika putem krvi do tkiva-što upućuje da je u pitanju karotidna okluzivna bolest. Tranzitorni ishemijski atak (TIA) i moždani udar mogu nastati zbog stenoze karotidnih arterija.
Pregledom vertebralnih arterija analizira se prečnik, volumen i smer protoka.
Dopler Krvnih Sudova Vrata

Dopler Krvnih Sudova Vrata Ruku Nogu Privatno

NA KOJI NAČIN SE OBAVLJA PREGLED?

Tokom pregleda pacijent se nalazi u ležećem položaju na leđima. Ultrazvučnom sondom na koju se nanosi gel laganim pokretima se prelazi preko regije vrata i detektuju se eventualne promene na krvnim sudovima. Pregled je bezbolan. Posle obavljenog pregleda, koji traje između 10 i 20 minuta, lekar pacijentu daje objašnjenje i pisani nalaz.

ZA KOJE VREME TREBA PONOVO URADITI PREGLED?

Lekar na osnovu dobijenog nalaza  procenjuje kada bi trebalo ponoviti pregled.
Kada je u pitanju normalan nalaz kontrola se može obaviti u periodu 1-3 godine, dok je kod patološkog nalaza potrebno doći na kontrolu za mesec dana ili nekoliko meseci, što je individualno za svakog pacijenta.

KOLOR DOPLER JE METODA KOJA NEMA ŠTETNO DEJSTVO  I MOŽE SE PONAVLJATI NEOGRANIČENI BROJ PUTA.


* Dopler krvnih sudova ruku je bezbolna dijagnostička metoda kojom se ispituju protok i promene na krvnim sudovima (arterije i vene). Dopler Krvnih Sudova Vrata Ruku Nogu

Dopler Krvnih Sudova Vrata Ruku Nogu Beograd


Najčešće se ovom metodom vizualizuju:

 

▫ suženja arterija čiji su glavni simptomi: bol, trnjenje, hladne ruke, promena boje kože...
tromboze – zapušenja ugruškom krvi, čiji  simptomi mogu biti: otok, bol, crvenilo...
aneurizme – proširenja krvnih sudova

* Dopler ruku je pregled za koji nije potrebna prethodna priprema pacijenta.

* Na vreme urađen pregled krvnih sudova ruku je značajan za uočavanje promena na krvnim sudovima  i određivanje načina lečenja, čime se u značajnoj meri smanjuje rizik od mogućih težih komplikacija.


* Dopler krvnih sudova nogu je neinvazivna dijagnostička procedura kojom se mogu proceniti promene i stanje na krvnim sudovima te regije.
* Arterijski sistem prenosi krv od srca ka periferiji i doprema kiseonik i hranljive materije do organa.

Pregled arterija donjih ekstremiteta omogućava vizualizaciju:

▫ nastalih suženja arterija
▫ prisutnih proširenja arterija – aneurizme
▫ postojanje naslaga (plakova)
tromboza
embolija (začepljenje ili opstrukcija arterije embolusom, uglavnom nastaje na arterijskim račvama: poplitealna, femoralna, ilijačna...)

* Kada postoje bolesti arterija nogu kao najčešći simptom su prisutni bolovi u nogama.
* Venski sistem omogućava prenos krvi od periferije ka srcu.

Venski zalisci imaju funkciju da spreče vraćanje krvi od srca ka periferiji. U patološkim stanjima dolazi do popuštanja venskih zalistaka, vraćanja krvi ka periferiji i nakupljanja u donjim ekstremitetima  i nastaju proširene vene.
* Bolesti vena nastaju iz različitih razloga i spadaju u grupu čestih bolesti  koja više pogađa žensku populaciju.

Uzroci mogu biti različiti:

▫ genetska predispozicija
▫ dugotrajna statička opterećenja
▫ nepravilne životne navike
▫ neadekvatna ishrana
▫ infektivni i zapaljenski procesi
▫ udruženo dejstvo više činilaca

Pregled vena donjih ekstremiteta omogućava vizualizaciju:

▫ površnih, dubokih vena i pripadajućih perforatora (procena morfologije zidova i funkcije zalistaka)
▫ tromboza
▫ proširenih vena (varikoziteti)

* Pregled vena je od izuzetnog značaja, jer neka akutno nastala oboljenja vena mogu da dovedu do teških opštih komplikacija, dok hronična oboljenja vena mogu zbog venskog zastoja da dovedu do komplikacija i invaliditeta.
* Za pregled vena doplerom nije potrebna priprema pacijenta.

Kolor dopler

 

 Za sve informacije:

Moguće uplate iz inostranstva putem platnih kartica
Ultrazvučna Dijagnostika Akcije

DOPLER KRVNIH SUDOVA NOGU


-41%
4,800 din.
2,790 din.
UZ16
DOPLER KRVNIH SUDOVA VRATA


-41%
4,800 din.
2,790 din.
UZ17
DOPLER KRVNIH SUDOVA RUKU


-41%
4,800 din.
2,790 din.
UZ18
Pozovite