Gracia Medika

Kolposkopija - Kolposkopski Pregled

 

Kolposkopski pregled ginekologa

KARCINOM GRLIĆA MATERICE JE IZLEČIV UKOLIKO SE OTKRIJE U RANOJ FAZI.
Ne preskačite redvan godišnji ginekolpški pregled jer on Vam može spasiti život! 

Kolposkopija PregledKolposkopija je najvažnija optička metoda dijagnostike malignih oboljenja reproduktivnih organa žene. Prekontrolišite svoje zdravlje i zakažite pregled na 0604414350.

ŠTA JE KOLPOSKOPIJA?

Kolposkopski pregled je metoda kojom se uz pomoć aparata kolposkopa vrši pregled spoljašnjih genitalnih organa, vagine i grlića materice. Kolposkop ima mikroskop kojim je moguće uvećanje i veoma precizno uočavanje eventualnih promena na polnim organima.

KAKO IZGLEDA KOLPOSKOPSKI PREGLED?

Najčešće se kolposkopija obavlja u sklopu ginekološkog pregleda, gde zajedno sa PAPA testom, vaginalnim i cervikalnim brisom i  ginekološkim ultrazvukom čini kompletan ginekološki pregled.
U pitanju je bezbolna metoda koja se obavlja dok je pacijentkinja u ležećem položaju na ginekološkom stolu. Radi se pre bimanuelnog pregleda. Uvođenjem spekuluma u vaginu grlić materice se premazuje sirćetnom kiselinom, što omogućava jasnu sliku i vizuelizaciju promena, na osnovu čega se dalje određuje lečenje. Zatim se grlić materice premazuje rastvorom joda-Lugolov rastvor (Šilerova proba). Tokom ovog pregleda može se osetiti blago peckanje. Ukoliko ginekolog proceni, uzima se uzorak tkiva za analizu (biopsija), koja se može uraditi u kratkotrajnoj lokalnoj anesteziji.


Kolposkopski Pregled


KOJE SU INDIKACIJE ZA KOLPOSKOPIJU?

Kolposkopija se može raditi prilikom svakog ginekološkog pregleda, najbolje jednom godišnje u okviru preventivnih pregleda. Indikacije za obavezan kolposkopski pregled su: nedijagnostikovana krvarenja iz vagine, ako se pojavi krvarenje posle intimnih odnosa, u slučaju pojave kondiloma (polnih bradavica) nezavisno od lokalizacije, kada dobijeni PAPA test zahteva dalju analizu, polipi, leukoplakija, cervicitis - upala grlića materice.

Kolposkopija PrivatnoVAŽNOST I CILJ KOLPOSKOPIJE:

* tačna lokalizacija promena i stepen prekanceroznih promena
* mogućnost otkrivanja ranih promena grlića materice, koje tokom vremena i neadekvatnog lečenja mogu da prerastu u karcinom grlića materice
* uočavanje promena koje su u vezi sa humanim papiloma virusom, koji je faktor rizika za nastanak karcinoma grlića materice
* procena stadijuma postojećeg karcinoma grlića matericeZa sve informacije:

Moguće uplate iz inostranstva putem platnih kartica

Ginekoloski Pregled Akcija
Pozovite