Gracia Medika

Manuelna Limfna Drenaža - Beograd


Manuelna Limfna Drenaža

Manuelna Limfna Drenaža predstavlja veoma efikasnu tehniku,nezamenjiv terapeutski postupak za stimulisanje cirkulacije limfe I venske cirkulacije,kao za detoksikaciju organizma I regeneraciju tkiva. Manuelnom limfnom drenazom,specificnim pokretima ruku povecava se protocna sposobnost limfnih sudova.
Smatra se eliksirom zivota I mladosti.Sluzi za detoksikaciju organizma, mrsavljenje I fizikalnu terapiju. Sprovodi se lecenje limfnog sistema.

Pogodnosti limfne drenaze:

- smanjenje obima nogu
- smanjenje otoka u nogama
- poboljsanje cirkulacije
- pomaze u zatezanju koze
- otklanjanju celulita
- podstice brze ozdravljenje obolelih organa u telu
- izbacivanju toksina
- relaksira,oslobadja osecaja umornih I teskih nogu

Limfa ima tri znacajne funkcije u ljudskim organizmu:

1. Hrani tkivo poboljsanjem metabolizma tj. boljom razmenom materija u organizmu
2. Obavlja detoksikaciju organizma tj. prihvata I eliminise iz tkiva I celija metabolicke I druge stetne materije
3. Ima nezamenjivu odbrambenu ulogu.Limfni sistem je do imunoloskog sistema.U limfnim cvorovima nastaju limfociti,celije koje imaju odbrambenu funkciju.Bakterije,virusi I druge patogene cestice koje dospevaju u limfni sistem bivaju unistene u limfnim cvorovima.Zato kod zapaljenskih procesa limfne zlezde otknu,sto je znak odbrambene reakcije.
Sustina limfne drenaze je stimulacije kretanja tecnosti iz medjucelijskih prostora u limfne sudove,a zatim iz limfnih sudova I limfnih cvorova u venski sistem odnosno cirkulaciju.Treba naglasiti da to nije masaza misica,vec vrlo specifican postupak kojim se ispira I obnavlja tkivna tecnost u organizmu I koji treba dobro poznavati I pravilno sprovoditi da bi se ostvarile koristi za ceo organizam koje jedna opvakva procedura moze da pruzi.
Dobar protok limfe doprinosi dobrom zdravlju.Medjutim kao posledica neadekvatnog nacina zivota,bez dovoljno kretanja,s nepravilnom I neredovnom ishranom,bez dovoljno odmora I u gotovo stalnom stresu,limfni sistem biva preopterecen.
Usporena I smanjena cirkulacija limfe dovodi do nagomilavanja toksina u organizmu,usporava dostavu hranljivih materija celijama I metabolicke procese u njima,sto dalje negativno deluje na funkionisanje I stanje celija,a time I tkiva I organizma u celini.
Limfnom drenazom se postize ravnoteza telesnih tecnosti u organizmu I bolje opste stanje organizma.

Limfna drenaza se izvodo posebnom manuelnom ili aparaturnom tehnikom.Jedna je od uspesnih procedura u medicinskoj praksi,a danas I u kozmetickoj,u vidu detoksikacije I regeneracije tkiva..Drenazom se ubrzava protok limfe u krvi,dolazi do vazodilatacije s oslobadjanjem histamina,izaziva se lokalna hiperemija,povecava se elasticnost I poboljsava izgled koze,ubrzavarazmena materija I dolazi do opste relaksacije..Ona takodje ima povoljan efekat na nervni,zatim na misicni I posebno na imunoloski sistem.

Prednosti limfne drenaze:

- klinicki dokazan terapeutski metod
- trenutni vidljivi rezultati

Medicinske indikacije:

- hronicni edemi
- post-operativneopstrukcije limfnih kanala
- prevencija I tretman varikoziteta (prosirene vene)
- sindrom karpalnog tunela
- neurpatija, neuralgija
- artroza, osteoporoza, giht
- teniski lakat

Wellnes I estetske indikacije:

- celulit
- nega nakon liposukcije
- regeneracija tkiva-opekotine, oziljci
- detoksikacija organizma
- gojaznost
- poboljsanje israne koze, oblikovanje

 

 Za sve informacije:

Moguće uplate iz inostranstva putem platnih kartica
Fizijatrija Akcija Popusti
Pozovite