Gracia Medika

Podmlađivanje Intimne Regije Filerima

 

Podmlađivanje (rejuvenacija) intimne regije hijaluronskim filerom

Podmlađivanje Intimne Regije Filerima


Rejuvenacija intimne regije uglavnom podrazumeva estetsku intervenciju, ali ona ima mnogo šire značenje. Tokom procesa starenja, sa ulaskom u menopauzu dolazi do različitih prirodnih promena, koje, između ostalog podrazumevaju i smanjenu proizvodnju estrogena i kolagena. Procedura podmlađivanja olakšava različite tegobe koje se najčešće javljaju tokom menopauze, ali i kod mlađih žena koje imaju genetsku predispoziciju i značajno poboljšava kvalitet života žene. Poboljšanjem elastičnosti i čvrstine kože dobija se estetski lepši i mlađi izgled intimne regije.

 

Na koji način se postiže rejuvenacija?

Procedura podrazumeva injektovanje (ubrizgavanje) hijaluronske kiseline u intimnu regiju. Hijaluronska kiselina je prečišćena i  dobija se posebnom tehnologijom, tako da je rizik za nastanak alergijskih reakcija sveden na minimum. Ubrizgavanjem se stimulišu fibroblasti da proizvode kolagen, a koža postaje osvežena i hidrirana.

Mesto uboda zavisi od simptoma i oblasti koju treba korigovati.

Podmlađivanje Intimne Regije Filerima

 

Koje su najčešće indikacije?

• Atrofija i hipotrofija vagine
• Suvoća vagine
• Uvećanje velikih usana (labia majora)-vraćanje prvobitnog oblika
• Mikro oštećenja
• Bol tokom seksualnog odnosa
• Česte infekcije intimne regije
• Svrab
• Estetsko poboljšanje (podmlađivanje)

 

Kako izgleda procedura podmlađivanje filerima?

Na tertiranu regiju se pre početka tretmana nanosi anestetik (u vidu krema ili injekciono). Posle obavljenog kliničkog pregleda lekar procenjuje koju količinu hijaluronske kiseline je potrebno aplikovati. Tokom sprovođenja procedure obavezno se poštuju principi asepse i antisepse.

Podmlađivanje Intimne Regije Filerima


Da li je potrebno ponoviti proceduru?


Procedura se ponavlja posle određenog vremena, a lekar procenjuje vremenski interval za svakog pacijenta posebno.

Prednosti procedure

• Procedura se obavlja ambulantno, pacijent se ne zadržava u medicinskoj ustanovi.
• Neinvazivna i bezbedna procedura u lokalnoj anesteziji
• Nema perioda oporavka
• Poboljšanje seksualnog života partnera
• Biodegradabilna (razgradiva) hijaluronska kiselina

 

Kako se ponašati posle procedure?

• Lekar prepisuje antibiotik
• 7-14 dana posle procedure se ne preporučuju teže fizičke aktivnosti (trčanje, vožnja bicikla...)


Saveti za očuvanje zdravlja intimne regije (prevencija)

Od zdravlja intimne regije žene zavisi i kvalitet seksualnog života. Različiti fizički i hemijski agensi utiču na osetljivu kožu i sluzokožu vagine.

• Za pranje intimne regije upotrebljavati blage losione i sapune ( izbegavati alkalne sapune koji su agresivni i narušavaju zaštitni kiseli film na koži vagine čija je funkcija zaštitna i sprečava nastanak infekcija i iritacija)
• Ne preporučuje se ispiranje vagine u cilju sprečavanja infekcije. Za lečenje infekcije neophodan je pregled ginekologa koji će na osnovu rezultata odrediti terapiju.
• Duži boravak u vodi povećava mogućnost nastanka infekcije. Posle kupanja u bazenu obavezno skinuti mokar kupaći kostim i obući suvi veš.
• Seksualan odnos može da izazove iritacije (kada je u pitanju suvoća vagine), različite infekcije i zato je važno da partneri vode računa o prevenciji i redovnoj kontroli intimne regije.

 Podmlađivanje Intimne Regije Filerima

 


Rejuvenacija intimne regije/podmalđivanje intimne regije je postupak kojim se velike usmine, i vagina nakon porođaja vraćaju u prvobitno stanje. Porođaj odnosno prolazak bebe kroz vaginu dovodi do rastezanja vaginalnog ulaza i zidova vagine, deformacije velikih usmina koje deluju omlitavelo,  ispumpano, atrofično, posebno ako je urađena epiziotomija ili je došlo do rascepa tokom porođaja, pa se u toku zarastanja ovih rascepa stvaraju ružni ožiljci na međici i spoljnoj genitaliji. Kao posledica toga, žena ima proširen ulaz u vaginu, kao i proširenu samu vaginu, posebno ako je višerotka ili su deca bila krupna na rođenju. Koža i sluzokoža su istanjene, manje elastične, osetljive, pa postoji sklonost ka infekcijama,  osećaj zatezanja, toplote, nelagodnosti, svraba, smanjeno seksulano zadovoljstvo. Bez obzira koliko žena ima godina, može patiti od osvih smetnji.

Podmlađivanje velikih usana spoljne genitalije i vagine sprovodi se u lokalnoj anesteziji, aplikovanjem visoko kvalitetnih hijaluronskih filera nakon čega se dobija volumen, nestaju ožiljci, sužava se lumen vagine, pa samim tim nestaju tegobe i pojačava seksualno zadovoljstvo oba partnera.

Ova procedura se savetuje i ženama u menopauzi, koje dodatno zbog nedostatka hormona imaju ovakve tegobe zbog istanjene atrofične kože velikih usmina i sluzokože vagine, koje imaju i nevoljno oticanje mokraće, probleme sa urinarnim infekcijama, probleme sa stolicom.

 

G tačka predstavlja splet nervnih završetaka u vidu "dugmenćeta" koje se nalazi na prednjem zidu vagine, prema bešici, na oko 5 cm od ulaza u vaginu.

To je mesto čijim nadražajem se najviše  izaziva osetljivost tokom seksualnog odnosa, doživljava tzv. Vaginalni orgazam. Nekada, zbog bliskog odnosa sa bešikom, uz koju se nalazi, može  se imati nagon na mokrenje u toku seksualnog odnosa izazvan stimulacijom G tačke.

Tokom života, nakon porođaja, usled rastezanja zida vagine, njenog proširenja i nemogućnosti da se ona vrati u stanje od pre trudnoće i porodaja, menja se i osetljivost G tačke. Takođe, i usled atrofičnih promena zbog promena u organizmu koje se vremenom dešavaju  sa godinama, posebno u perimenopauzi i klimakterijumu, G tačka polako gubi svoje osnovno svojstvo. To se najviše dešava zbog dehidratacije, atrofije, smanjenja kolagena i elastičnosti ovog tkiva. Zbog toga žene, kako mlade nakon porođaja, kao i one u godinama, imaju smanjeno seksualno zadovoljstvo, koje oseća i njihov partner, što svakako utiče na njihov seksualni život.


Podmalđivanje ili augmentacija G tačke koje se vrši u lokalnoj anesteziji, za samo nekoliko minuta aplikovanjem hijaluronskih filera je rešenje u ovakvim slučajevima. Fileri dovode do bubrenja i ponovnog uvećanja G tačke, koje je nakon same intrervencije trajno i do 18 meseci i obezbeđuje partnerima veliko seksualno zadovoljstvo. Intervecnija nije komplikovana, zahteva do 7 dana apstinencije nakon intervencije i uzimanje antibiotika, a u značajnoj meri poboljšava kvalitet patrnerskog života.Za sve informacije:

Moguće uplate iz inostranstva putem platnih kartica

Ginekoloski Pregled Akcija
Pozovite