Gracia Medika

Popunjavanje Usana Filerom

 

Popunjavanje usana filerom

Zablude kod popunjavanja usana filerima

U poslednje vreme, sve više Vas privlače crte sopstvenog lica, usne, jagodice. Proučavate ih i pitate se da li je pravo vreme za neki korektivni zahvat. Konsultovali ste se sa prijateljima,partnerima, informisali se na različitim društvenim mrežama i u medijima, ali na žalost stigma oko estetskih procedura, naročito neinvazivnih , remeti Vaše samopouzdanje i donošenje ispravne odluke.

Ukoliko ste se odlučili na neku od neinvazivni estetskih procedura, poput popunjavanja usana hijaluronskim filerima, neophodno je napraviti razliku između činjenica i uobičajenih zabluda, kroz koje ćete prolaziti, tokom donošenja odluke.

Popunjavanje Usana Filerom Beograd


Popunjavanje usana mogu obaviti i u kozmetičkom salonu

Jedna od prvih zabluda, koja nazalost sa sobom može nositi ozbiljne posledice. Sve češće, svedoci smo izvođenja ovakve procedure,u različitim salonima lepote ili od strane neadekvatno obučenog osoblja. Iako naizgled jednostavna procedura, popunjavanje usana hijaluronskim filerima, predstavlja medicinski postupak, koji podrazumeva poznavanje određenih anatomskih struktura i farmakoloških principa. Dakle na osnovu prethodno stečenih znanja, Vaš lekar će u zavisnosti od željenih rezultata, izabrati pravi preparat za Vas, predložiti pravu količinu preparata i dati sva neophodna uputstva, kako bi procedura protekla bez ikakvih posledica.


Hijaluronski fileri za popunjavanje usana izazivaju neželjene reakcije

Hijaluronski fileri su potpuno prirodni sterilni preparati, koji ne izazivaju neželjene reakcije u vidu alergija. Vaš lekar će Vas upozoriti na neke propratne efekte tretmana, kao što su otok i crvenilo na mestu uboda, kao i na stanja u okviru kojie je popunjavanje usna kontraidikovano.


Da li je aplikacija hijaluronskih filera bolna?

Prilikom popunjavanja usana hijaluronskim filerima, Vaš lekar koristiće topikalni anestetik u vidu kreme, ili klasičnu anesteziju koja se koristi tikom stomatoloških procedura, kako bi postupak protekao što bezbolnije i konfornije.


Hijaluronski fileri su samo za koreckiju tankih usana

Iako su fileri za usne poznati po popunjavanju i korekciji volumena tankih usana, oni se takođe koriste i u druge svrhe. Pomoću filera usne se mogu konturisati, hidrirati, korigovati ukoliko postoji asimetrija bilo kog dela ili jednostavno želite da vašim usnama povratite mladalački sjaj i jedrinu.

Popunjavanje Usana Filerom Tretman


Hijaluronski fileri aplikuju se samo kod starijih pacijenata

Iako je aplikacija hijaluronskih filera, procedura koja će nabrže i najefikasnije omogućiti mladolik i osvežen izgled, njihove prednosti nisu isključivo namenjene zrelijim pacijentima. Jedna od osnovnih uloga hijaluronskih filera je da nakon aplikacije, podstiču sintezu kolagena, što znači da kod mlađih pacijenata ima preventivni efekat, protiv starenja.Da li se nakon jedne aplikacije filera, procedura mora ponavlajti doživotno?

Obzirom da su hijaluronski fileri, prirodni preparati, oni se postepeno u određenom vremenskom periodu razgrađuju.Kada enzimi u našem organizmu, prirodno počnu da rastvaraju aplikovani hijaluron, usne će se postepeno vraćati u prvobitno stanje, obzirom da je hijaluron podstakao sintezu kolagena i time obezbedio adekvatnu elstičnost i čvrstinu tkiva. Popunjavanje Usana Filerom


Da li moram da sačekam da se hijaluronski filer u potpunosti sam razgradi, ukoliko ne budem zadovoljna efektima?

Napredkom savremene antiaging medicine i farmakologije, pacijentima koji nisu zadovoljni krajnjim rezultatom popunjavanj usanja, dostupna je injekcija u obliku enzima hijaluronidaza, koji tazgrađuje aplikovani preparat.


Da li je popunjavanje usana samo za žene

Još jedan od društvenih mitova, koji ograničava aplikaciju hijalurona na žensku populaciju. Apsolutno je potpuno opravdana primena i kod muškaraca, kako bi upotpunili svoj izgled.


Potrebno je da prođe određeno vreme, za postizanje željenih rezultata

Kada je reč o primeni čistih preparata hijaluronskih filera, kod popunjavanja usana, rezultati su vidljivi apsolutne neposredno nakon tretmana. Ono što se svakako pacijentima savetuje, je da je potrebno izvesno vreme,5-7 dana, kako bi otok , koji je normalna posttretmanska reakcija, potpuno povukao, ukoliko bi želeli da izvrše eventualne dodatne korekcije.


Nakon popunjavanj usana izgledaću neprirodno

Uz dobro napravljen plan i konsultaciju sa izabranim lekarom, Vaše usne će nakon aplikacije izgledati potpuno prirodno. Svakako da aplikovana količina određuje i krajnji rezultat, ali se uvek treba drzati zlatnog pravila ,, manje je više“, kako biste zadržali što prirodniji izgled.


Moje finansije ne dozvoljavaju korkciju usana na svakih 3-4 meseca

Jedna od bitnih činjenica, kada je popunjavanje usna hijaluronskim filerima u pitanje je i finansijki momenat. Najčešće se kao posledoica nedovoljno finansija, pacijenti odlu;uju za polutrajne ili traje oblike korigovanja usana, različitim tzv. ,,sintetičkim # preparatima, što za posledicu može imati brojne neželjene reakcije, ali i operativne zahvate u cilju njihovog uklanjanja.


Iako su hijaluronski preparati privremena metoda za korekciju usana, oni svakako traju daleko duže od 3-4 meseca. Trajanje aplikovanog filera individualna je procena, a zavisi od više faktora, kao što su metabolički, hormonski status, starost i količina preparata. Neka univerzalna procena proizvođača više brendova hijaluronskih filera je da nakon aplikacije, prparat počinje sa razgradnjom nakon 8-12 meseci.

Popunjavanje usana filerom

Pozovite