Gracia Medika

Refleksoterapija Gracia Medika

Refleksoterapija

Refleksoterapija


Refleksoterapija je metoda kojom se utiče na određene delove tela masažom odgovarajućih refleksnih zona.
Primena refleksoterapije datira više hiljada godina unazad, a u savremenom dobu je postala veoma popularna kao dijagnostička i terapijska metoda.
▪ Metoda se zasniva na postavci da se na dlanovima i tabanima nalaze refleksne zone čitavog organizma i da se dejstvom na njih može uticati na poboljšanje protoka životne energije i da se mogu eliminisati određene tegobe.
▪ Postoje studije koje su dokazale da na nervnim završecma stopala dolazi do nakupljanja kristala mokraćne kiseline i soli kalcijuma koji ometaju funkcionisanje organa i žlezda.

Ove naslage se mogu ukloniti primenom refleksoterapije.


Pozitivno dejstvo refleksoterapije je kad postoje:

▫ napetost, stres.
▫ glavobolje.
▫ nesanica.
▫ bolovi u leđima.
▫ oslabljena cirkulacija.
▫ poremećaj menstrualnog ciklusa.
▫ poremećaji digestivnog trakta.
▫ određeni problemi sa tetivama, ligamentima, zglobovima.
▫ dermatološki problemi.
▫ zadržavanje tečnosti u organizmu.
▫ alergije.
▫ psiho – somatske bolesti.


Refleksoterapiju ne treba raditi u sledećim slučajevima:

▫ povišena temperatura
▫ unutrašnje povrede
▫ poremećaj arterijskog pritiska
▫ proširene vene
▫ poremećaj zgrušavanja krvi
▫ infektivne bolesti
▫ onkološke bolesti
▫ psihotična stanja
▫ trudnoća
▪ Refleksoterapija se može kombinovati sa drugim terapijskim tehnikama.

Refleksologija, drevna isceliteljska veština, zasniva se na principima tradicionalne medicine o kretanju energije kroz telo, cijom se blokadom ili stimulacijom postiže balans i ozdravljenje pojedinih organa ili organizma u celosti. Refleksologija postoji više od 5000 godina. Za mnoge civiizacije bia je nezaobilazna stavka u terapiji raznih bolnih stanja. Zbog pozitivnih iskustava do danas, refleksoterapija zauzima značajno mesto i spada u grupu prihvaćenih pravaca tradicionalne medicine, a veoma često se koristi u rešavanju mnogih roblema iz domena ortopedije i fizikalne terapije.

Refleksologija stopala se temelji na načelu postojanja refleksnih zona na stopalima, koje odgovaraju određenim organima i organskim sistemima u telu, čijom se stimulacijom, posebnom metodom jedinstvenog pritiska, postiže povoljan terapijski rezultat. Smatra se da postoji 10 kanala koji počinju, odnosno završavaju se u nožnim prstima i protezu se do ručnih prstiju i temena. Svaki kanal povezan je sa određenom zonom tela i sa organima u toj zoni. Tako je desno stopalo ogledalo desne strane tela, a levo stopalo leve strane. Klijent tokom tretmana oseća prijatnost i rasterećenje, ali se u izuzetnim situacijama može osetiti i lagana bol, što terapeutu ukazuje na to koji je organ u disbalansu i na šta treba posebno obratiti paznju.

Refleksoterapijom pre svega, stimulišemo direktno nervni sistem, podstičemo proizvodnju “dobrih hormona“ te brzo utičemo na ublažavanje bola, popravljanje raspoloženja i potiskivanje negativnih uticaja stresa na organizam. Takođe se normalizuje protok krvi i limfe, eto je posebno bitno za funkionisanje imunog sistema.

Preporučuje se kod:

- psihosomatskih tegoba, hroničnog stresa, stimulacije mentalnih funkcija, glavobolje, bolova i grčeva u nogama i rukama, slabe periferne cirkulacije, zastoja limfe, hormonskog disbalansa, uravnoteženja metabolizma, nakon sportskih povreda, kod bolova u kičmi i svih deformiteta kičme, spuštenih stopala, problematičnih čukljeva, posebno je dobra kod fibromialgije.

Ne preporučuje se kod:
- trudnica, onkoloskim bolesnicima, osobama sa srčanim pace maker-om, kod febrilnih stanja, kao i osobama sa tromboticnim venama.

 

 Za sve informacije:

Moguće uplate iz inostranstva putem platnih kartica

Akcija Popusti
Pozovite