Gracia Medika

Shockwave Šok Vejv Terapija

Shockwave - Šok Vejv Terapija

Shockwave terapija ili terapija udarnim talasima.

Šok vejv je akustički talas koji nosi veliku količinu energije kroz tkiva, koja se širi kroz telo dok ne dostrigne bolno mesto, dakle u stanju je da u kratkom vremenskom period isporuči veliku količinu energije na mesto bola.

Naše telo reaguje na udarne talase povećanom metaboličkom aktivnošću tretirane regije, smanjujući zapaljenje izazivanjem antibol efekta lokalnim opuštanjem prirodnih regulatora bola (poput endofrina).

Proces regeneracije i zalečenja šok vejvom je stimulisan i ubrzan.

Terapija se izvodi pomoću aplikatora koji se prislanja na kožu, prethodno dijagnostički obrađenog pacijenta.

Tretman traje do 10 min i za rezultat ima ubrzanje cirkulacije regije, pojačanu ćelijsku aktivnost, razgradnju depozita kalcijuma te stvaranje nove mreže krvnih sudova-kapilara.

Shockwave Šok Vejv Terapija Udarnim Talasima - Broj terapija neophodnih za rezultat varira od 3 do 5, sa određenim vremenskim razmacima.

Šok vejv se koristi u različitim oblastima kao što su ortopedija, fizijatrija, urologija. Glavne prednosti su brzo ublažavanje bola i povratak pokretljivosti. Terapija je idealna za ubrzavanje oporavka i lečenje različitih indikacija koje uzrokuju akutnu i hroničnu bol.


shockwave terapija

Šok Vejv Terapija Beograd

Indikacije

* BOL U KUKU - terapija niske energije kao tretman sindroma bolnog trohantera. Hrskavica se troši i oštećuje godinama. Mišići i tetive kuka postaju prenapregnuti. Sama kost kuka može se slomiti padom ili povredom. Sva ta stanja mogu prouzrokovati bol i oštećenje na području kuka. Terapija poboljšava process oporavka, sprečava upale, uklanja bol i osetljivost može sprečiti potrebu za operacijom kuka.

* SKAKAČKO KOLENO - ili upala ili povreda patelarne tetive usled preopterećanja koju osećamo kao bol, osetljivost i smanjenu funkcionalnost. Javlja se kod velikih opterećenja ekstenzora kolena učestalim skokovima ili dugim trčanjem. To je najćešća povreda kolena. Šok vejv terapija nudi jednostavno i momentalno rešenje. Pacijent oseća olakšanje već posle prvog tretmana, a posle nekoliko tretmana nestaje i bol.

* BOLNO RAME - uzrok bola u ramenu koji se javlja je čest razlog dolaska pacijenata na fizikalnu terapiju. Uzrok bola u ramenu može biti različit, pa je neophodna dobra dijagnostika, koja je veoma bitna kako bi tretman bio što adekvatnije odrađen.

* PAHS - bolno rame je najćešća dijagnoza i predstavlja zapaljenje vanzglobnog tkiva ramena. Zglob ramena najsloženiji zglob u našem organizmu, potrebno je odrediti tačno koji tetivni pripoji, ovojnice, burze su zahvaćene upalnim procesom. Najčešće je to promena na tetivi supraspinatusa. Bol u ramenu je tup i ozbiljan i ograničava pokretljivost. Terapijom kalcifikati na tetivama nestaju u većini slučajeva. Znatno smanjenje bola i poboljšanje funkcije vidljivo je nakon četiri nedelje.

* KALCIFIKATI - kalcificirajući tendinitis je hronični bolni poremećaj koji karakterišu kalcifikati u tetivama rotatora. Takvo stanje uzrokuje bol i ograničenu pokretljivost. Šok vejv terapija jedan od najefikasnijih načina tertiranja kalcifikata. Akustični talasi uzrokuju prekidanje kalcificiranih tvorevina i omogućuju njihovu resorpciju i eliminaciju iz tela. Šok vejv terapijaznatno smanjuje dužinu trajanja terapije i nudi brz oporavak u hroničnim stadijumima.

* MEDIJALNO TIBIJALNI STRES SINDROM - obično se javlja zbog aktivnosti koje preopterečuju prednji mišić potkolenice. Te aktivnosti uključuju brzo hodanje i trčanje, naročito uzbrdo i nizbrdo ili na neravnim površinama. Pacijent se obično u dužem razdoblju ne može baviti sportskim aktivnostima. Tendenopatije različitih delova tela česta su dijagnoza i za aktivne osobe i opštu popuaciju. Upala tetive i oštećenje na ćelijskom nivou uspešno se tertiraju šokvej terapijom. Terapije se obično izvode 3 do 5 puta u razmacima od 5 do 10 dana.

* UPALA AHILOVE TETIVE - Bol na spojevima mišića obično se javlja zbog dugotrajnih aktivnosti ili ponavljanja aktivnosti u kojima se opterećuje određena tetiva. Šok vejv terapija podstiče bolju prokrvljenost uz pomoć stvaranja novih krvnih žila zato i brže zaceljivanje bez potrebe za sredstavima za ublažavanje bola koji uzrokuju zavisnost.

* PETNI TRN - šok vejv terapija je sigurna i efikasna kod tretiranja hroničnog plantarnog fascitisa. Petni trn je izbočenjena petnoj kosti koje se stvara zbog hroničnog mehaničkog preopterećenja. Pacijenti se žale kao da imaju esker, bol se javlja ujutru ili posledugotrajnog sedenja kad treba da stanu na nogu. Nakupljanje kalcijujma ispod petne kosti usko je povezano s oziljcima ili upalom plantarne fascije. Akustični talasi omogućavaju brz oporavak, povratak u svakodnevni ritam i dugotrajne rezultate uvećem broju slučajeva.


petin trn shockwave

petin trn šok vejv

petin trn terapija talasima

* TENISKI LAKAT - je čest poremećaj koji nastaje zbog oštećenja tetiva mišića koji opružaju šaku i prste. Spada u grupu bolesti nastalih usled prenaprezanja. Može se javiti na spoljnoj i unutrašnjoij strani lakta. Simptomi su smanjena funkcija ruke, osetljivost i bolnost iznad koštanih polazišta, a bolnost se pojačava upotrebom ruke. Konzervativni način lečenja nažalost je dugotrajan. Šok vejv terapija nudi gotovo trenutno ublažavanje bolova i izlečenost u većem delu slučajeva s najviše 5 tretmana.
shockwave

Često postavljana pitanja:

Da li će šok vejv terapija pomoći?

- Broj pacijenata u 80% slučajeva je izjavila da je šok vejv terapija rešila njihov problem.

Da li tretman boli?

- Moguće je da će te imati blagi osećaj nelagodnosti tokom tretmana u zavisnosti od nivoa upale i bola u zahvaćenom području. Ali pošto tretman ne traje vremenski dugo, većina istoleriše ovu neprijatnost.. Intenzitet se može promeniti u toku terapije.

Koliko tretmana treba?

- Broj tretmana varira u zavisnosti od indikacije i tkivnog odgovora. Obično je potrebno 3 do 5 tretmana.
Koliko često se tretman radi?

Većina indikacija zahteva 3 do 5 tretmana koji se rade na 3 do 10 dana, u zavisnosti od tolerancije pacijenta i njihov odgovor tkiva.
Shockwave Šok Vejv Terapija Udarnim Talasima

šok vejv terapija

 

 Za sve informacije:

Moguće uplate iz inostranstva putem platnih kartica
Fizijatrija Akcija Popusti

SHOCKWAVE TERAPIJA: PAKET OD 5 TERAPIJA


-40%
15,000 din.
9.000 din.
F2
PAKET 2 - 10 ANTICELULIT MASŽA + 5 SHOCKWAVE TERAPIJA


-29%
27,000 din.
19,000 din.
F17
PAKET 3 - 10 ANTICELULIT MASAŽA + 5 SHOCKWAVE TERAPIJA + 5 ULTRAZVUČNIH TERAPIJA


-28%
35,000 din.
25,000 din.
F18
Pozovite