Gracia Medika

Tretman SPM po Regiji Oblikovanje Tela Tonus Mišića Limfna Drenaža

 

Tretman SPM po regiji oblikovanje tela
tonus mišića limfna drenaža

 

Limfna tečnost je sva ona tečnost, koja se slobodna nalazi u tkivima tj međućelijskom prostoru.  Tretman SPM po Regiji Oblikovanje Tela.
Njeno stvaranje je neprekidno i proces se odvija u svim tkivima.


Tretman SPM po Regiji Oblikovanje Tela Tonus Mišića Limfna Drenaža

Usled neadekvatnog načina života, koji svakodnevica nameće, nezdrave ishrane, nedovoljno kretanja tj. zdrave fizičke aktivnosti, ali i odmora, organizam dovodimo u stanje kontinuiranog stresa, koji je predisponirajući faktor za razvoj kako različitih akutnih stanja, tako i hroničnih bolesti. Jedno od takvih stanja jeste poremećaj protoka limfe tj. njen usporen protok i nagomilavanje u organizmu. Ovim procesom gube se za organizam izuzetno bitne karakteristike limfnog sistema:

- razmena korisnih materija tj pravilna ishrana tkiva.

- razmena štetnih materija tj detoksikacija.

- proizvodnja odbrambenih ćelija- limfocita.

- otežana i usporena venska cirkulacija.

SPM aparat svoj rad bazira na principu vakuuma, čime se uz adekvatnu kombinaciju tretmana podstiče pravilna cirkulacija limfe. Ovim procesom efikasno se utiče kako na posledice zastoja u limfotoku, tako i na prevenciju zadržavanja limfe, poboljšanje opšteg stanja organizma, ali i poboljšanje u okviru različitih hroničnih bolesti.

Tretman SPM po Regiji Oblikovanje Tela Tonus Mišića Limfna Drenaža

 

S P M aparat može imati indikacije u sledećim stanjima:

  1. Poboljšanje venske cirkulacije, naročito kod osoba sa proširenim venama i kapilarima.

  2. Poboljšavanje i ublažavanje hipostatskih edema na nogama, kao posledice akutnih i hroničnih bubrežnih oboljenja, kardiomiopatije. Kao i hronične venske insuficijencije, terapije hormonima, limfedema, reumatoidnih bolesti, dugotrajnog sedenja i stajanja.

  3. Oslabljena imunološka odbrana organizma, kao posledica neadekvatnog načina života, al ii kod hroničnih bolesti.

  4. Postoperativno , kod žena nakon operacija dojki, kada usled otklanjanja limfih čvorova dolazi do otežanog vraćanja limfe u krvotok.

  5. Detoksikacija, ubrzavanjem metaboličkih procesa u organizmu, tj pravilnom i pojačanom razmenom materija.

  6. Kozmetičko- estetska primena, podrazumeva primenu aparata u cilju prevencije pojave celulita, otklanjanja postojećeg celulita-mekog, kompaktnog ili edematoznoog,podizanje tonusa vezivnog tkiva, čime se odlaže upotreba agresinih kozmetičkih sredstava i tretmana.

SPM Tretman


Podočnjaci

Podočnjaci nastaju kao posledica venske i limfne staze u koži donjih kapaka, kao i usled dehidratacije.
Izgled podočnjaka veoma često signalizira na fiziološki disbalans organizma. Neka od stanja koja mogu dovesti do izmenjenog izgleda su sledeca:

1. nakupljanje vode u organizmu ( hormonski disbalans, oboljenje bubrega).
2. alergijske reakcije.
3. nesanica, umor, stres, dugotrajna upotreba računara.
4. nedostatak proteina, vitamina.
5. genetska predispozicija.

Za njihov tretman potrebno je proci nekoliko koraka

1. primarno, obavljanje sistematskog pregleda, laboratorijska dijagnostika i poseta lekara odgovarajuce specijalnosti u cilju otkrivanja, ili eliminisanja postojanja tezis ostecenja zdravlja.
2. upotreba SPM aparata, koji ce nakon samo jednog obavljenog tretmana , zahvaljujuci snažnom drenažnom efektu eliminisati veliku količinu nagomilane ekstracelularne tečnosti u zoni podočnjaka, ali i celog lica. Obzirom da se veoma često radi o upornim i ozbiljnim uzrocima nastnka podočnjaka, tretmane je potrebno obavljati u serijama od 3-5 tretmana.
3. upotreba seruma koji imaju efekat hladjenja,sadrže ekstrate zelenog čaja, kofeina, vitamina c i k, kao i druge aktivne supstance.
4. svakom pacijentu daje se individualni savet , koji se tiče ishrane, postretmanske nege, odmora u zavisnosti od uzroka nastanka podočnjaka.

Utrošeno vreme-30 minuta.
Efekat- smanjen otok zone oko očiju, uklanjanje tamnih kolutova, nehiruški lifting kapaka.


Tretman SPM Beograd


Nega kože tela


Koža predstavlja najveći organ ljudskog organizma.Njena uloga je višestruka: zaštita od spoljašnjih štetnih uticaja, mikroorganizama,zračenja, sinteza vitamina D, senzitivna uloga zahvaljujući receptorima preko kojih primamo čulne nadražaje, regulisanje telesne temperature. Stanje kože vema često ukazuje na različite procese koji se odvijaju u nasem organizmu, kako fiziološke tako i one nefiziološke, koji signaliziraju na ozbiljna oštećenja zdravlja.Poremećena funkcija bubrega, jetre, srca, anemija, nedostatak vitamina, minerala, proteina, alergijske reakcije, infekcije virusima, bakterijama, parazitima i drugim mikroorganizmima, kao i drugi patološki procesi utiču na izgled kože lica i tela, dajući ,,crtež“ specifičan za određena stanja.Obzirom da se radi o vrlo važnom i kompleksnom sistemu, prema našoj koži se veoma često ponašamo manje odgovorno u odnosu na druge organe, iako je benefit koji nam zdrava, intaktna koža pruža višestruk.

Nega kože je suštinski veoma jednostavna, i u osnovi zahteva nekoliko rutinskih koraka, koji se mogu sprovesti kod kuce, a poželjno ih je dopuniti nekim od neinvazivnih tretmana.

Neophodno je prvenstveno pratiti stanje kože, u smislu pojave pigmentacija, mladeža, promena u strukturi, boji i izgledu kože i podkožnog tkiva, stanje kapilara, vena, pojava celulita, postojanje eventualnih zapaljenskih infektivnih procesa. U slučaju postojanja bilo kakvog patološkog procesa, svakako je potrebno zatražiti savet lekara.

Kožu je neophodno adekvatno održavati, kako pravilnom ishranom, bogatom vitaminima, mineralima, proteinima biljnog porekla, pravilnom hidratacijom koja podrayumeva unosenje dovoljne kolicine tecnosti i adekvatnom higijenom, u smislu korištenja sapuna i kupki određene PH vrednosti, krema, pakovanja ili maski za telo.

Kada je u pitanju neinvazivna medicina, koja se koristi u cilju unapređenja stanja kože ili popravljanju njenog oštećenog stanja, svakako govorimo o SPM tretmanu uz upotrebu određenih preparata iz linije proizvoda Weyergans High Care kozmetike.

SPM tretman, uz jako drenažno dejstvo, otklanjanja stazu u venskoj i limfnoj cirkulaciji, ubrzava cirkulaciju, vrsi detoksikaciju kompletnog organizma, otklanjanja metabolički disbalans i podstice sintezu kolagena i elastina, pa se kao takav može primeniti kako preventivno tako i u tretiranju brojnih stanja na koži tela:

1. celulit različitog stepena.
2. gojaznost.
3. slab tonus vezivnog tkiva.
4. ožiljci, strije, pigmentacije.
5. akne, rozacea.

SPM Metoda

Svakom pacijentu, nakon detaljno odradjenog pregleda, preporucuje se individualni program nege, koji osim SPM tretmana, u odredjenom broju , podrazumeva upotrebu pilinga, maski, krema i gelova na bazi algi, proteina, enzima, hijalurona, vitamina, minerala, biljnih supstrata,kao i drugin aktivnih supstanci, ali i Body Wrap pakovanje, koja ce podstaci eliminaciju viska nakupljene tecnosti i detoksikaciju organizma. Tretmani su upotpunjeni upotrebom odgovarajuceg plana ishrane, cajeva, napitaka na bazi kolagena, yelenog caja, vitamina C i dr... a preporuceni su i za kucnu upotrebu.

Rezultat tretmana je pre svega zdrava, mladalacki zategnuta, barsunasta koza, bez celulita, smanjenje obima, gubitak viska kilograma, regulisana ph vrednost, cime se smanjuje mogucnost nastanka infekcija, iritacija, alergija ali i poboljsano opste zdravstveno stanje, obzirom da se metabolicki procesi u organizmu kao i cirkulacija vracaju u fizioloske granice.

Vreme koje cete odvojiti za tretman je minimalno u odnosu na rezultate koji se postizu zbog kojih ce vam vasa koza biti neizmerno zahvalna.

 

 

SPM Prezentacija Health and Beauty

 

 Za sve informacije:

Moguće uplate iz inostranstva putem platnih kartica
Radiotalasna Hirurgija Akcije Popusti
Pozovite