Ginekološke Intervencije, Operacije

Kada je u pitanju zdravlje žena, neophodno je obezbediti sveobuhvatnu negu koja se odnosi na preventivne mere i neophodne intervencije. U našoj poliklinici razumemo jedinstvene potrebe žena i nudimo niz ginekoloških intervencija kako bismo obezbedili njihovo zdravlje. Najčešće ginekološke intervencije su:

Kolposkopija i histeroskopija

Kolposkopija je dijagnostička procedura koja se koristi za pažljivo ispitivanje grlića materice, vagine i vulve i utvrđivanje abnormalnosti kao što su prekancerozne ćelije ili genitalne bradavice. Ova procedura naziv je dobila zbog korišćenja kolposkopa, instrumenta koji omogućava uvećanje površine koja se posmatra, a kako bi se dobio detaljan prikaz grlića materice. Otkrivanjem ranih znakova raka grlića materice ili drugih stanja, kolposkopija omogućava pravovremenu intervenciju i lečenje, sprečavajući potencijalne komplikacije.

Sa druge strane, histeroskopija je minimalno invazivna procedura koja uključuje ispitivanje unutrašnjosti materice pomoću tanke, osvetljene cevi koja se zove histeroskop. Ova tehnika omogućava dijagnozu i lečenje različitih ginekoloških stanja, uključujući abnormalno krvarenje, miome materice, polipe i intrauterine adhezije. Sa histeroskopijom, naši vešti ginekolozi mogu da vizuelizuju šupljinu materice i precizno izvrše neophodne intervencije, minimizirajući nelagodnost i promovišući brzi oporavak.

Eksploratorna kiretaža pod anestezijom

Eksplorativna kiretaža je postupak koji se izvodi radi istraživanja i prikupljanja uzoraka tkiva iz sluzokože materice. Ova intervencija je posebno korisna u slučajevima abnormalnog krvarenja iz materice, sumnje na zadržane produkte začeća ili patologije materice. Pod anestezijom, kireta se koristi za nežno struganje sluzokože materice, što omogućava dalje ispitivanje i dijagnozu patologa.

Polipektomija pod anestezijom i uklanjanje rana na grliću materice

Polipi su izrasline koje se mogu razviti u materici ili na grliću materice. Kada su simptomatski ili zabrinjavajući, polipi se mogu ukloniti procedurom koja se zove polipektomija. Izvođenjem ove intervencije pod anestezijom, ginekolozi mogu bezbedno i efikasno da uklone polip, minimizirajući nelagodnost za pacijenta i obezbeđujući temeljnu procenu potencijalnih abnormalnosti.

Pod anestezijom se takođe mogu ukloniti rane na grliću materice koje nastaju usled pojave lezija.

Ginekološke Intervencije
Prekid trudnoće (abortus) sa anestezijom i medikamentozni prekid trudnoće

U slučajevima kada žena odluči da prekine trudnoću, naša poliklinika nudi sigurne opcije prekida pod anestezijom. Prekid trudnoće pod anestezijom osigurava da se procedura izvodi sa najvećom pažnjom, pružajući udobnost i minimiziranje nelagodnosti za pacijentkinju tokom celog procesa. Sa druge strane, moguć je i tzv. abortus lekovima, odnosno medikamentozni abortus. Ovaj postupak podrazumeva upotrebu lekova za izazivanje prekida trudnoće. Primenjena pod medicinskim nadzorom, ova opcija obezbeđuje privatnost i omogućava ženama da prekinu trudnoću na neinvazivan način.

Kondilomi i uklanjanje kondiloma

Kondilomi, poznatiji kao genitalne bradavice, uzrokovani su humanim papiloma virusom (HPV). Ako su prisutni, kondilomi se mogu ukloniti procedurom koja se izvodi pod anestezijom. Uklanjanjem ovih bradavica, ginekolozi mogu ublažiti nelagodnost, smanjiti rizik od prenošenja i poboljšati opšte zdravlje žena.

Prednosti ginekološke intervencije

Pored navedenih ginekoloških intervenicja, u našoj poliklinici možete izvršiti testiranje na HPV virus, dilataciju grlića materice, serklaž ili punkciju ciste. Svaka od navednih procedura zahteva detaljan ginekološki pregled kako bi se utvrdila neophodnost njenog sprovođenja. Iz tih razloga, ginekološke intervencije, od dijagnostičkih procedura do hirurških intervencija, nude brojne prednosti koje doprinose opštem zdravlju žena. Neke od njih su:

- Rano otkrivanje i dijagnoza: Ginekološke intervencije, kao što su kolposkopija, histeroskopija i biopsija grlića materice, omogućavaju rano otkrivanje i dijagnozu različitih stanja, uključujući rak grlića materice, abnormalnosti materice i polno prenosive infekcije. Rano otkrivanje omogućava pravovremenu intervenciju i lečenje, značajno poboljšavajući ishod i smanjuje rizik od komplikacija.
- Određenje tretmana lečenja: Ginekološke intervencije pružaju vredne informacije o specifičnom stanju pojedinca, omogućavajući zdravstvenim radnicima da razviju personalizovane planove lečenja. Razumevanjem jedinstvenih karakteristika stanja svakog pacijenta, intervencije se mogu prilagoditi njihovim specifičnim potrebama, obezbeđujući ciljano i efikasno lečenje.
- Minimalno invazivne tehnike: Mnoge ginekološke intervencije su evoluirale tako da uključuju minimalno invazivne tehnike tako da ove procedure uključuju manje rezove koje promovišu brže zarastanje i omogućavaju ženama da brže nastave sa svakodnevnim aktivnostima.
- Poboljšano reproduktivno zdravlje: Intervencije poput ablacije endometrijuma ili polipektomije mogu poboljšati plodnost rešavanjem problema koji mogu ometati začeće.
- Ublažavanje simptoma i poboljšanje kvaliteta života: Mnogim ginekološkim intervencijama se ublažavaju bolni i neprijatni simptomi. Na primer, procedure kao što je punkcija ciste mogu ublažiti bol povezan sa cistama jajnika, dok ablacija endometrijuma može značajno smanjiti obilno menstrualno krvarenje. Rešavanjem ovih simptoma, intervencije pomažu vraćanju udobnosti i poboljšanju opšteg blagostanja.

Savremeni trendovi: Podmlađivanje intimne regije filerima

Podmlađivanje intimne regije je privuklo pažnju poslednjih godina kao sredstvo za poboljšanje estetskog izgleda genitalija i zadovoljstva za žene. Ova procedura uključuje primenu filera na područja kao što su velike usne kako bi se vratio volumen, poboljšala elastičnost i rešili problemi vezani za izgled vagine.

Jedna od glavnih prednosti podmlađivanja intimnog regiona filerima je njegova nehirurška priroda. Za razliku od tradicionalnih hirurških intervencija, ova procedura nudi minimalno invazivnu opciju gde žene obično mogu da nastave sa svakodnevnim aktivnostima ubrzo nakon procedure, što ga čini pogodnim izborom za one koji vode užurbani način života.

Još jedna značajna prednost je mogućnost prilagođavanja tretmana individualnim potrebama svakog pojedinca. Količina i postavljanje filera može se prilagoditi kako bi se odgovorilo na specifične probleme, kao što su gubitak volumena, asimetrija ili opuštena koža. Ovaj personalizovani pristup osigurava da su rezultati usklađeni sa željenim ishodima pacijenta, što na kraju dovodi do povećanog zadovoljstva.

U našoj poliklinici posvećeni smo pružanju visokokvalitetne nege i primeni najnovijih tehnika kako bismo obezbedili dobrobit naših pacijenata.

Posle obavljenih ginekoloških intervencija, neophodno je da se sprovodi adekvatna ginekološka obrada rane, kako bi postoperativni tok protekao bez komplikacija.
Preparati za toaletu rane su različiti, a najviše se primenjuju: povidon, fiziološki rastvor, rivanol, Oktenisept i mnogi drugi.

Previjanje rane se obavlja po tačno utvrđenom protokolu i na način koji štiti ranu od mogućnosti nastanka infekcije. Čišćenje i ispiranje rane i okoline, uz upotrebu antibiotika u indikovanim slučajevima, kao i primenu različitih obloga spada u veoma važne tretmane kojima se obezbeđuje normalan proces zarastanja rane.

Kada su prilikom šivenja genitalne regije postavljeni neresorptivni konci (konci koji se ne skidaju sami), potrebno je posle određenog broja dana (što se utvrđuje protokolom) obaviti skidanje konaca u zdravstvenoj ustanovi u kojoj je rađena operacija.
Skidanje konca nije bolno, samo blago neprijatno i ne zahteva primenu analgezije.
Na kontrolnom pregledu lekar procenjuje izgled i proces zarastanja rane.

GINEKOLOŠKI PREGLED I ULTRAZVUK, KOLPOSKOPIJA, PAPA, VS.


-64%
9,700 din.
3.490 din
G1
GINEKOLOŠKI PREGLED I ULTRAZVUK, KOLPOSKOPIJA, PAPA, VS, UROPLAZMA, MIKOPLAZMA, KLAMIDIJA.


-72%
16,200 din.
4.400 din.
G5
GINEKOLOŠKI PREGLED I ULTRAZVUK KOLPOSKOPIJA, PAPA, VS, UREOPALSMA, MIKOPLASMA, HLAMIDIJA, CERVIKALNI, VAGINALNI BRIS, UZ DOJKI.


-66%
17,400 din.
5.900 din.
G6
GINEKOLOŠKI PREGLED I ULTRAZVUK, KOLPOSKOPIJA, PAPA, VS, ULTRAZVUK ABDOMENA, ŠTITNE ŽLEZDE, DONJEG DELA STOMAKA - MOKRAĆNE BEŠIKE.


-79%
22,500 din.
4.690 din.
G9
GINEKOLOŠKI PREGLED I ULTRAZVUK, KOLPOSKOPIJA, PAPA, VS, UZ DOJKI, LABORATORIJA (KKS, URIN SA SEDIMENTOM), ULTRAZVUK ABDOMENA, ŠTITNE ŽLEZDE, DONJEG DELA STOMAKA - MOKRAĆNE BEŠIKE.


-74%
21,910 din.
5.480 din.
G10
GINEKOLOŠKE INTERVENCIJE.


-16%
30,000 din.
25,000 din.
G13
GINEKOLOŠKI PREGLED I ULTRAZVUK KOLPOSKOPIJA, PAPA, VS, CERVIKALNI BRIS, VAGINALNI BRIS, UROPLAZMA, MIKOPLASMA, KLAMIDIJA.


-61%
16,400 din.
6.290 din.
G11

 

 

Pozovite